6 utmärkta kreditkort för utlandsresan + inbjudan med bonus

27 januari, 2019
| Bo

Hög tid för en genomgång uppstickare så som Curve, Revolut, Klarna med flera. Tidigare var Coop ett av de bättre kreditkorten på utlandsresan, men nu har man försämrat villkoren rejält. Men som tur är har det dykt upp flera nya fintech aktörer på marknaden med innovativa produkter och är speciellt intressanta för dig som vill spara pengar på utlandsresan. Flera av dem låter dig ta ut pengar från bankomater gratis!

 

Inför 2018 skrev jag ett inlägg där jag jämförde de vanligaste kreditkorten på den svenska marknaden. Sedan dess har det hänt en hel del så här kommer en genomgång av några nya uppstickare av bankkort på marknaden.

Försämring av Coop Medmera Mer

Trenden med försämrade villkor av korten fortsätter. Nyligen meddelade Coop att man kommer gå över till Entercard som kortutgivare. Med detta följer nya försämrade villkor. Tidigare var det ett mycket bra kort på utlandsresan då man hade 0% valutapåslag och 0 kr i avgift vid uttag. Detta är nu ändrat till 1,75% i valutapåslag och 1,5% uttagsavgift (minst 35 kr). Årsavgiften är visserligen sänkt med 53 kr, men om du skaffade kortet för dess förmåner utomlands så är det hög tid för tid att säga upp detta kort och se dig om efter andra alternativ.

Flera nya intressanta alternativ från heta fintech bolag

Du som även i fortsättningen vill kunna ta ut pengar utan avgift sitter inte helt lottlös. Flera nya mindre aktörer har dykt upp på den svenska marknaden under den senaste tiden. Låt oss gå igenom några intressanta aktörer som lanserat förmånliga debitkort.

Lite förvånande är att de flesta av dessa hippa fintechbolag inte har kommit längre beträffande stöd för Apple pay. Det tåget hade jag förväntat mig att man skulle hänga på.

Revolut

RevolutRevolut är ett Brittiskt företag som har öppnat upp för den nordiska marknaden. De erbjuder flera fördelar vilket gör dem till ett lockande alternativ. Till korten har man även en app där man kan sätta budget för olika kategorier. Man har tre olika kort Standard (0 kr/mån), Premium (924 kr/år) samt Metal (1680 kr/år). Kortet har många fördelar men det är inte helt utan fallgropar när man börjar läsa det finstilta. Så fortsätt läs och se om detta kort är något för dig.

Med standardkortet får du ett UK konto och IBAN konto. Du kan spendera i 150 olika valutor till förmånlig inter bank kurs. Samt att du kan ta ut 2000 kr gratis per månad. Till skillnad mot Curve så har man generösa gränser vid spendering i andra valutor.

Med Premium kan du ta ut 4000 kr/mån, ger dig tillgång till kryptovalutor, försäkring och virtuella engångskort.

Med Metalkortet får du allt som ingår i Premium, utöver det kan du ta ut 6000 kr/mån gratis, concierge, cashback på 0,1% inom Europa och 1% utanför Europa. Allt inbakat i ett fancy metallkort.

Suveränt budgetverktyg!

Revolut budgetDet är främt tre skäl som gör detta till mitt favoritkort. Först och främst så kan jag tanka kortet med andra kreditkort och på det sättet tjäna poäng, det andra skälet är att det fungerar med Apple Pay (mer om detta senare). Men det tredje lite mer oväntade skälet som jag upptäckte efter att ha använt det under en period är den inbyggda budgetfunktionen samt valvfunktionen. Men budgetfunktionen kan du enkelt sätta en gräns varje månad hur mycket du vill spendera. Under månaden får du snabbt en överblick på hur mycket pengar du har kvar att spendera. Du kan även dela in budgeten i olika kategorier. Tex. så vill jag hålla ner kostnaden för att äta ute och kan sätta en gräns för restaurang. Du får då meddelande om du spräcker budgeten.

En annan bra funktion är valvfunktionen som gör att den kan runda upp summan varje gång du handlar och på det sättet får du en digital spargris. Perfekt som du vill spara till något, du kommer spara pengar utan att du knappt märket det.

Kortet har två nackdelar, dels behöver du betala runt 60 kr för att få ett fysiskt kort. Vilket är ett måste om du ska kunna utnyttja de avgiftsfria uttagen – vilket är ett av huvudargumenten med kortet. Men i vissa fall kan skicka kortet till dig fraktfritt.

Den andra nackdelen är att om man inte har rätt valuta på sitt konto under helgen när interbank är stängt så blir det ett påslag på 0,5%. Man har ett ganska krångligt system som bygger på öppettiderna för inter bank. Även om interbank ger en fördelaktig växlingskurs så blir det ett påslag på helgerna när interbank är stängt. Det finns även ett extra påslag för några valutor, t.ex. Thailändska Bhat. Ett minus för oss för oss svenskar som gillar Thailand.

Växlingen gäller bara om du ska resa utomlands. Du får tre olika valutakonton, SEK, EUR och GBP. När du fyller på kortet (top-up) så kommer pengarna hamna i SEK kontot, så då är det bara att shoppla loss för den potten. Med budgetfunktionen som jag talade om tidigare kan du sätta en budget för varje av dessa tre valutorna. Utöver det kan du även göra en global budget. Perfekt när mina utgifter skjöt i höjden under en semesterresa. Det behövde alltså inte påverka min budget i SEK.

Det är även ett Brittiskt kort man får så kortterminalen kan slå om till engelska och man kan få frågan vilken valuta man vill ha. I dessa falla ska man alltid välja lokal valuta, i detta fallet SEK om du är här hemma (väldigt sällan jag har behövt välja valuta är hemma).

Fungerar nu med Apple Pay

Hittills så har det inte funnits så många svenska kort som fungerat med Apple Pay. Nordea var först ut, även de med St1 bensinkort kunde känna sig lyckligt lottade. Amex har även lagts till på senare tid. Men det har inte varit mycket till tröst då många ställen inte tar emot Amex, och än mindre kombinationen Amex + Apple Pay. Så de flesta av oss har varit lottlösa. Fram tills nu.

Som ett av få kort stödjer Revolut nu även Apple Pay. Om du vill kunna börja använda Apple Pay så kan du göra det om du skaffar Revolut. Det fungerar även med Revoluts virtuella kort så du behöver inte vänta tills du får ett fysiskt kort i brevlådan.

Spara 60 kr – Få kortet gratis

De flesta korten på den svenska marknaden är numera Mastercard. Om du vill ha ett Visakort som backup så är Revolut ett utmärkt val. Dessutom är det ett av de bästa korten du kan ha för utlandsresan. För dig som vill ha bättre koll på dina utgifter så är även Revolut ett smidigt alternativ. Eftersom det är ett debitkort så kan du inte köpa för mer än vad du i förväg har laddat på kortet.

Uppdatering september 2019: Jag har fått rapporter att de numera skickar ut Mastercard istället för Visa. Tråkigt för dig som vill ha ett kort som inte är Mastercard.

Har du ett SAS Mastercard så är Revolut ett utmärkt komplement då det möjliggör att du kan få fler poäng. Mer om det tricket återkommer jag möjligen till i ett senare inlägg.

Få kortet gratis via min länk.

Som jag nämnde tidigare så kostar det runt 60 kr att år ett fysiskt kort.
Men om du använder min invite länk nedan så får du ett kort gratis!

revolut.com/referral/boipoi!G10D21

Med standardkortet är det ingen månadsavgift, så du binder inte upp dig för något. För att kunna ta ut kontanter i bankomat behöver du naturligtvis ett fysiskt kort. Men om du vill komma igång på en gång så kan du skapa virtuellt kort. Ett virtuellt kort kan du koppla till Apple Pay.

Vill du läsa mer om varför Revolut har blivit mitt favoritkort så kan jag tipsa om mitt inlägg Därför har Curve + Revolut blivit mina primära kreditkort även på hemmaplan.

Fördelar

– Ladda kortet med andra kreditkort. Fördel i den mån att du kan ladda med ett annat kort som ger dig poäng!

– Gratis uttag 2000 kr i månaden eller mer beroende på kort.

– Ett av få kort som fungerar med Apple Pay.

– Du kan enkelt frysa/låsa upp kortet.

– Smidigt budgetverktyg – koll på utgifterna under månaden.

– Inget valutaväxlingspåslag under vardagar för flertalet valutor.

– Vaults – du kan runda upp belopp på köp och spara pengarna i en digital “spargris”.

– Få lättare överblick över utgifterna (tänk Tink).

– Push-notis vid köp.

– Skicka över pengar till kompisar som också har Revolut (tänk Swisha).

– Skicka pengar internationellt via IBAN konto.

Nackdelar

– Inte 100% gratis, ett fysiskt kort kostar £4,99 (ca 58 kr) i frakt.

– Påslag på 1% för Thailändska bhat, Ryska rubel, Turkisk lira och Ukrainska hryvnia (2% på helgen).

– Påslag på 0,5% för valutaväxling under helgen för de stora valutorna om du inte har rätt valuta på kontot.

– Du behöver växla valuta i förväg under vardagar för att få fördelaktig kurs (om du är utomlands).

– Ladda kortet med andra kreditkort. Nackdel om du vill minimera antal kreditkort.

– Nästan lite för enkelt att fylla på pengar. Hade gärna sett en extra verifiering så man inte av misstag tankar 10000 kr istället för 1000 kr.

– Några kort (utöver Amex) är spärrade från att fylla på, någon har rapporterat att det inte fungerar med ICA kreditkort t.ex.

– Debitkort (prepaid), du måste föra över pengar till kortet först.

– Om du ska betala en resa eller köpa något dyrare så använd ditt vanliga kort, det har förmodligen bättre reseförsäkring och dyl.

– Terminalen måste vara direktuppkopplad.

– Något krångligare att bli kund, du behöver skicka in en bild på passet plus en bild på dig själv (allt detta görs med mobilens kamera).

www.revolut.com

 

Curve

Kort från Curve

Ännu en brittisk startup. Curve har ett intressant nytt synsätt på denna vanligtvis gamla och tröga bransch. Det som är annorlunda med Curve är att du kan koppla flera olika kort till ett och samma kort. Det blir som en proxy för dina kort Din minimalistiska plånbok kommer jubla. Nackdelen är att alla kort inte accepterar Curve.

Observera att Curve skickar vidare merchant category code (MCC) information. Detta betyder att information om bankomatuttag taggas som uttag och du kommer åka på de uttagsavgifter som gäller för ditt vanliga kort. Curve är alltså inte ett sätt att komma runt avgifter vid bankomatuttag även om det kan låta så då Curve tillåter £200 gratis uttag per månad. För uttag är Revolut ett bättre alternativ. Detta sagt så har jag nu testat att ta ut pengar i London med kortet och det verkar faktiskt som jag inte åkte på någon avgift. Hade jag tagit ut med mitt underliggande kort SAS Mastercard direkt så hade det kostat minst 40 kr. En annan workaround är att du använder Revolut som underliggande kort, då blir det inte heller någon avgift, men då kan man lika gärna använda Revolut kortet direkt, fördelen med Curve är att du inte behöver bära med dig båda korten.

Curve har en snabb utvecklingstakt, med deras publika Trello roadmap kan man kan följa vad de jobbar på.

Stödet för Amex som försvann fortare än det kom

I början av 2019 gjorde Curve en jättegrej om att nu skulle man lansera stöd för Amex och gå över till en prenumerationsmodell. Nya Black skulle kosta £9.99 per månad (ca 1430 kr/år). De som redan hade Legacy Black skulle då få prova nya black under 3 månader. Med nya Black skulle man få ladda sin Amex Wallet med £1000 per månad gratis. I övriga fall 0,65% (gällde även Blue). Man släppte även ett Metall kort med bättre villkor. Metal kostar runt 1800 kr per år men släpps endast i UK till en början.

Den 28 januari släppte man sin nya prenumerationsmodell. Black kostar nu £9,99 i månaden. Den stora nyheten som alla hade väntat på var att nu skulle man äntligen få stöd för Amex! Men bara 36 timmar senare meddelar Amex att samarbetet med Curve upphör. Värdet för att betala nästan 120 kr i månaden blir helt plötsligt mer eller mindre noll. Jag får säga att jag är inte helt förvånad. Att man skulle kunna dumpa (Amex) pengar i en wallet och få poäng för det var lite för bra för att vara sant. Naturligtvis orsakade detta världens liv i deras community.

Att stöd för Amex ska komma tillbaka känns väldigt avlägset just nu. Jag kommer följa utvecklingen med spänning för att se vad detta tar vägen.

Det är nog inte många som är beredda att betala en månadskostnad för nya Black då det inte har många fördelar, speciellt inte för oss svenskar. Reseförsäkringen och “electronic gadget” försäkringen som ingår gäller inte för oss t.ex.

Den största fördelen med Black som jag ser det är att om du kommer spendera mer än £500 rullande 30 dagar utomlands. Med Blue kostar det 2% i valutaväxlingsavgift över £500. Man kan även ta ut mer pengar utan avgift med Black. Ska du köpa något dyrt hos Apple kan du även få 1% cashback med Black. Med Blue finns det färre partners att välja på, du är även begränsad till tre olika, med black kan du välja sex olika.

Med en gräns på £500 (utan avgift) så är Curve lite oväntat inte alls ett så intressant alternativ utomlands. Andra kort såsom Revolut, PFC och Lunar way slår lätt detta.

Promo kod: AEK93P5E

OBS! Om du använder min promo länk AEK93P5E när du signar upp dig så får du £5 i kredit.

Cashback tips

När du signar upp dig så får du välja 3 olika handlare där du får bonus under 3 månader.  Det du kan göra är att du väntar med att aktivera cashback tills du har en resa planerad till London. Men framförallt ska du tänka över vilka tre handlare du väljer – man kan inte ändra.

Gör inte som jag och välj tre som mer eller mindre bara finns i London, eftersom detta är ett brittiskt företag så är de flesta av deras partners brittiska företag, så som Honest Burgers, Caffee Nero, Tesco, John Lewis med flera. Det jag råder dig att göra är att välja handlare som även finns här hemma i Sverige – välj Lidl, Media Markt, IKEA eller booking.com. Om man bor i Sverige och sällan besöker London så är detta en mycket smartare strategi. Då har du iallafall en teoretisk chans att kunna utnyttja cashbash funktionen.

De som har black kortet får välja sex olika handlare och har även några fler premium val att välja på, t.ex. Uber, Amazon och Apple.

Fördelar

– Gratis fysiskt kort (Blue)!

– Koll på utgifter – fota kvitton.

– Du kan enkelt frysa/låsa upp kortet.

– När du köper något utomlands får du meddelande vad det kostade i svenska kronor.

– 1% cashback hos utvalda partners (fler val med Black).

– “Go back in time” byt till ett annat kort i efterhand upp till 14 dagar (30 dagar med Black). Praktiskt om du t.ex. vill ha företagsutgifter på ett speciellt kort. Eller kunna tajma in SAS MC kampanjer t.ex.

– Push-notis vid köp.

Nackdelar

– 2% valutaväxlingsavgift om du spenderar över £500 per månad (gäller Blue – gratiskortet).

– Max £200 i gratis uttag per månad med Blue, £400 per månad gratis med Black.

– Cashback endast under 90 dagar.

– Terminalen måste vara direktuppkopplad.

– Bakomliggande korts villkor gäller vid uttag, £200 gratis per månad gäller inte om det är avgift på ditt vanliga kort.

– 100% mobil, du kan inte logga in med datorn.

– Fungerar ännu inte med Amex här i Sverge (är på gång sägs det).

– Finns även andra kort som det inte fungerar med, kort från ICA banken t.ex. Handelsbanken har jag också hört att det inte fungerar med.

– Upp till 1,5% valutapåslag under helger.

– Om du ska betala en resa eller köpa något dyrare så använd ditt vanliga kort, det har förmodligen bättre reseförsäkring och dyl.

– Brittiskt kort som saknar 3D-secure, fungerar inte på nätbutiker som kräver detta.

– Lite långsammare att betala med då det är ett proxykort som ska kommunicera med ditt bakomliggande kort.

– Rabatter som är kopplade till ditt vanliga kortnummer försvinner så tänk på att använda ditt vanliga kort i dessa fall. Rabatt på bensin t.ex. om du har ett bensinkort.

www.curve.app

 

P.F.C

Bankkort från PFC

Ett svenskt alternativ till Revolut, backas av Nordea. PFC kortet vinner titeln för det osexigaste namnet, samma klass som Finansiell ID-Teknik BID AB (BankID). En stor fördel med ett PFC kort är att du kan föra över pengar snabbt och enkelt till kortet med Swish. En annan fördel är att du är igång på på några få minuter via BankID som är sättet man registrerar sig.

Det fysiska kortet skickas gratis och du får det inom 3-5 dagar. Snabbare än Revolut och Curve som skickar sina kort från England.

Detta kort kan vara en utmärkt ersättare för dig som nu har sagt upp Coop kortet efter de försämrade villkoren. Eller har ett annat “gamle bank” kort och bara vill få ner avgifterna när du är utomlands. För dig som samlar poäng är det däremot inte något intressant alternativ då man inte kan fylla på kortet med andra kreditkort och få poäng. Likt Revolut är detta ett prepaid Mastercard där du fyller på via antingen Swish eller Plusgiro.

Detta är ett debitkort likt de flesta av konkurrenterna, men lusläser man villkoren så verkar det som att man kan handla för mer än vad man har insatt och alltså hamna på minus. Betalar man inte in dessa pengar inom 5 dagar så tillkommer en avgift på 100 kr. Något att vara vaksam på alltså.

Som marknaden ser ut nu när allt färre kort erbjuder gratis bankomatuttag så är detta ett intressant alternativ då du kan ta ut upp till 3000 kr per månad. Detta gäller för hela världen vilket gör detta till ett intressant kort. Framförallt om du vill ta ut pengar utanför EU/USA/UK där kan andra aktörer ta ut extra avgifter.

I början var appen väldigt basal med få funktioner, men nu när jag tagit en ny titt på appen så har man gjort en hel del utveckling av den. Den har nu liknande funktion som Revolut där du kan göra budget, få notiser etc. Vill du hålla ett öga på vad som händer så har man ett community som kan kan kika på.

En intressant funktion som sägs vara på väg (snackats om i ett halvår) är att man ska kunna dela sin ekonomi med sin partner men även kunna splitta en nota. Skicka pengar till kompisar kan man redan med Revolut, men att splitta en nota på ett gäng med 5 pers så kommer det väl krävas att samtliga har PFC vilket är mindre troligt. Swish kommer vara det som gäller ute när krognotan ska delas upp.

För egen del är inte detta något kort som jag kommer använda alls här hemma. Att man bara kan ladda det via Swish är en begränsning, då finns det andra kort som passar mig bättre. Men att ha som reservkort utomlands för att kunna ta ut pengar passar det bra.

Inbjudan: Du får 50 kronor!
Om du hämtar appen och registrerar ditt kort via min unika länk https://getpfc.app.link/0bJVsFLm9Z så får du 50 kr.

Fördelar

– Gratis!

– Ladda kortet snabbt med Swish.

– Gratis bankomatuttag upp till 3000 kr per månad i hela världen (över det 1,5% i avgift).

– Kontaktlösa betalningar.

– Svenskt kort, fungerar med 3D secure.

– Diskret kort, kortnumret står på baksidan.

– Inget valutaväxlingspåslag.

– Du kan enkelt frysa/låsa upp kortet i appen.

Nackdelar

– Går ej att ladda med andra kreditkort.

– Inloggning via BankID, lite krångligare än enbart touch ID.

– Använder Mastercard växlingskurs, ej inter bank som är mer förmånligt.

– Debitkort, du måste sätta in pengar i förväg.

– Går inte att exportera kontoutdrag.

– Vänder stig enbart till den svenska marknaden, man har inget internationellt tänk och saknar förmodligen muskler än de andra för att utveckla tjänsten.

getpfc.com

 

Lunar (fd. Lunar Way)

Lunar är en dansk aktör som nyligen har tagit sig in på den svenska marknaden. Deras tjänst är mer eller mindre en kopia av Revolut – ett prepaid kort som de flesta av konkurrenterna. T.om. förpackningen som kortet kommer i är identiskt med Revolut.

Nyligen fick man en egen banklicens och det låter som att man har lite större ambitioner än att bara lansera ett betalkort.

På samma sätt som Revolut så finns det en budgetfunktion där du får en överblick på hur mycket du spenderat.

Detta kort är intressant för dig som främst kommer rör dig inom EU, Norge, Storbritannien och USA. I övriga länder tillkommer en avgift på 0,4%. En avgift som ändå är mindre än vad man brukar få med de flesta vanliga kort som kan ligga på runt 2%. Man använder sig av Mastercards kurs vid valutaväxling.

En stor fördel med Lunar är att det är väldigt förmånliga villkor för att ta ut pengar på bankomat. Flera av de andra korten har en gräns på 2000-3000 kronor som du kan ta ut utan avgift per månad. Reser du i ett land där det främst är kontakter som gäller blir det knapert. Med detta kort kan du ta ut hela 1000 EUR per dag (10 000 EUR per månad) helt utan avgift i valutorna SEK, NOK, EUR, USD och GBP. Vid övriga valutor blir avgiften låga 1,2 EUR (ca 13 kr) per kontantuttag. På helgerna tillkommer en påslag på 0,5% då valutamarknaden är stängd, men det gör det hos flera av konkurrenterna också.

Man måste växla hela summan

En stor nackdel med detta kort är att om du ska ut och resa i t.ex. Europa och vill ha lite euro så måste du växla alla pengar till EUR konto. Säg att du har ett saldo på 10 000 kr, då behöver du växla över hela det beloppet till EUR. Med Revolut så kan du i samma scenario välja att bara växla över 3000 kr om du vill det. En ganska stor nackdel. För att undvika detta så får man helt enkelt inte ha per pengar på kontot än vad man tror sig göra av med och istället föra över mer pengar efterhand.

Detta kan vara ett kort att skaffa enbart som beredskap när man behöver ta ut kontanter. Du kan även frysa kortet direkt i appen när du inte behöver använda det.

En funktion som man är ensam om i denna genomgång är att du kan koppla andra bankkonton (tack vare PSD2 – EU-direktiv) och på så sätt få en överblick över din ekonomi på ett och samma ställe. Om du tycker att det låter som samma funktion som Tink så är är det inte konstigt för de samarbetar med varandra.

Ytterliga en funktion som finns är att du kan föra över pengar internationellt på samma sätt som med Revolut. För den genomsnittlige svensken har väl inget direkt behov av den funktionen.

Fördelar

Lunar– Gratis!

– Generösa gränser för både uttag och när du handlar med kortet. Hela prislistan med gränser finns att ladda ner som pdf.

– Snyggt svart minimalistiskt kort.

– Snabb och enkel registrering via BankID.

– Frys kortet i appen.

– Du fyller på kortet med ett annat kreditkort.

– Inga avgifter i när man använder kortet med följande valutor: EUR, USD, GBP, SEK och NOK.

Nackdelar

– Påslag 0,5% på helgen när valutamarknaden är stängd (fredag kl 24 till månad kl 03).

– Du måste växla hela kontots saldo om du ska byta till annan valuta.

– Kan ta upp till 10 dagar att få det fysiska kortet, men det är iallafall gratis att få det.

– Avgift när man använder kortet i resten av världen (utanför EU, Norge, Storbritannien och USA). Uttag 1,2 EUR (ca 13 kr). Betalningar 0,4%

– Debitkort, du måste sätta in pengar i förväg.

– Går inte att exportera kontoutdrag.

lunarway.com

 

Klarnakortet

Av någon anledning har jag aldrig riktigt gillat Klarna, försöker alltid undvika det alternativet vid check-out när jag ser det i en butik på nätet. Nu har man iallafall tagit fram ett kort som man kallar för Klarnakortet. För ovanlighetens skull är det ett Visakort, vanligtvis är det Mastercard som bankerna brukar erbjuda nuförtiden.

Ser väldigt bra ut på pappret men du kan inte använda det för kontantuttag! En stor nackdel enligt mig, då faller hela idén om att kunna ha det på utlandsresan. Plus att det är ett av få kort som fungerar med Apple pay. Det kan även vara intressant för dig som vill ha en svensk aktör och vill kunna logga in med BankID.

Fördelar

– Gratis!

– Fungerar med Apple pay/Google pay.

– Inget valutaväxlingspåslag.

– Du kan frysa/öppna kortet i appen.

– Välj kortdesign. Korten har en vertikal design som är lite annorlunda.

– Inga kortuppgifter på framsidan.

Nackdelar

– Betalkort, kopplat till bankkonto.

– Inga bankomatuttag.

– Avgift vid månadsfaktura (29 kr).

– Görs en kreditupplysning.

klarna.com

Forex kort

Bankkort från ForexForex kort är det som är mest likt ett klassiskt kort från storbankerna. Detta alternativ finns både som bankkort och kreditkort. Ingen större skillnad i pris, bankkortet kostar 240 kr per år och kreditkortet kostar 225 kr per år. Med betalkortet får du ett bankkonto kopplat, något så ovanligt som ett lönekonto med, även om den ligger på minimala 0,1%.

Om du redan har internet bank och Swish så ser jag ingen större vinst med att välja betalkortet, välj i så fall kreditkortet. Då medföljer några förmåner som kan vara av intresse för dig som reser utomlands ofta.

Fördelar

– Insättningsgaranti (betalkortet).

– 56 dagar räntefri kredit (kreditkortet).

– Rabatt på bensin, köp av valuta och besök i Menzies lounger (kreditkortet).

– Gratis bankomatuttag.

– Inget valutaväxlingspåslag (kreditkortet).

Nackdelar

– Betalkort, du måste sätta in pengar i förväg (betalkortet).

– Inget för dig som vill ha ett kort gratis.

– Ingen app/push-notiser som ger enkel överblick över utgifter.

forex.se

 

Om du använder några av mina referral länkar på denna sida hjälper du mig att stötta utvecklingen av den. Win-win, Stort tack!

Leave a Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.