Sök

Därför har Revolut + Curve blivit mina primära kreditkort även på hemmaplan

Både Revolut och Curve är två utmärkta betalkort att ha med sig på utlandsresan. I detta inlägg förklarar jag varför dessa kort kan ge dig fler poäng och andra fördelar med att använda dom även på hemmaplan.
Annons

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om 5 utmärkta kreditkort för utlandsresan. Med 0% valutapåslag och 0 kr i avgift är både Revolut och Curve två utmärka val att ha med sig på resan.

Men att använda dem på hemmaplan känns vid en första anblick inte lika naturligt. Curve fungerar inte ens på egen hand utan kräver ett annat kreditkort eller debitkort kopplat till sig. Varför använder jag då inte mitt SAS Masterard som mitt primära kort för vardagsutgifter som jag gjorde tidigare?

Låt mig förklara.

Därför använder jag Curve

Curve mastercard kort utan avgift
Blått är flott!

Curve har flera smarta funktioner inbyggda i sig. För det första så kan du koppla flera olika kort till det. Via appen kan du snabbt och enkelt växla mellan dina kort. Revlutkortet som jag har kopplat till mitt Curvekort har jag inte ens med mig i plånboken! I teorin skulle du kunna ha ett enda kort – Curve i plånboken men i praktiken ha 10 olika kort om du vill. Tyvärr är det inte alla kort som tillåter att du kopplar dem till Curve, ICA kreditkort är ett sådant exempel.

Den andra anledningen till varför jag använder Curve är att kortet är snyggt! På den svenska marknaden finns det ännu inte många kort som saknar kortnummer på framsidan, men Curve är ett av dessa. Det har aldrig hänt att någon har kommenterat mina kort tidigare men det har hänt med Curve! Standardkortet är mörkblått i diskret design med Curveloggan i mitten av kortet där kortnumret vanligtvis står.

Go back in time – maximera dubbel bonus!

Den tredje anledningen heter – Go back in time. Låt oss säga att du har ett eget företag och har ett företagskort kopplat till Curve. Av misstag betalar du den blöta bar-rundan med företagskortet istället för det privata kortet. Dagen efter när du nyktrat till kan du enkelt växla debiteringen till ett annat kort istället.

Ett annat utmärkt tillfälle att använda funktionen är när kort om t.ex. SAS Mastercard har kampanjer med dubbel bonus vissa dagar, då kan du under dessa dagar gå tillbaka i tiden upp till 90 dagar och växla transaktioner du haft på andra kort till SAS Mastercard istället och på så sätt få dubbel bonus. Jag har skrivit ett inlägg om hur poänghelgerna fungerar med SAS Mastercard.

Då kommer vi in på varför jag använder Revolut som mitt primära underliggande kort till Curve…

Därför använder jag Revolut

Revolut debit kort utan avgift

Eftersom jag har Revolut kopplat till Curve så kan jag använda funktionen go back in time och växla till SAS Mastercard om jag skulle behöva. Som jag nämnde tidigare så har SAS Mastercard ibland kampanjer då man får dubbla poäng. Eftersom jag kan fylla på kassan i Revolut med mitt SAS Mastercard så får jag dubbla poäng på insättningen! I praktiken betyder det att jag får 30 poäng istället för 15 poäng per 100 kr när jag handlar av den insatta summan. Nu kan du inte lassa på en hel årsbudget eftersom insättningen räknas av från uttagsgränsen som ligger på 10 000 kr / 24 timmar och 24 000 kr / per 4 dagar.

Enkelt att budgetera

Den stora fördelen med att använda Revolut i mitt tycke är att det blir enkelt att budgetera utgifterna för månaden och hålla sig inom ramarna. Revolut är inget kreditkort där man får en faktura i efterhand utan ett debitkort där man får sätta in en pengar i förväg. Du kan inte spendera mer pengar än vad du har insatt.

Har man satt in en viss mängd pengar för månaden och de börjar sina vid slutet av månaden är det lättare att börja snåla för att de ska räcka hela månaden ut än om du hade haft ett kreditkort som inte har ett tak på samma sätt där det är svårare att hålla koll på hur mycket man har spenderat eller har kvar på sin tilltänkta budget. Men skulle pengarna ta slut och jag skulle behöva köpa något så kan jag snabbt växla till ett annat kort eftersom det är Curvekortet som jag använder fysiskt.

Annons

I början gillade jag inte Revolut appen, jag tyckte den var rörig med alla dess funktioner och inte lika snygg som Curve appen. Men nu efter några månader märker jag att jag använder appen hela tiden! Curveappen å andra sidan öppnar jag knappt alls.

Revolut appenMed Revolutappen ser du direkt hur mycket pengar du har kvar och hur mycket pengar du har spenderat under månaden. Det finns även en budgetfunktion där man kan sätta mål inom olika kategorier som restaurang, shopping m.m. Appen Tink har liknande funktion men denna är smidigare och är mer träffsäker med att ange rätt kategori då man har tillgång till Merchant category codes (MCC).

Jag gillar även den dynamiska grafen (i blått på bilden) som visar hur man spenderat pengarna under månaden.

Runda upp dina köp – spara i spargris

En annan intressant funktion är ”vault” som kan liknas vid en digital spargris. För varje köp kan du välja att runda upp summan och lägga växeln i ditt vault. Perfekt om du vill spara ihop till semesterkassan t.ex.

Med Revolut kortet har man även möjlighet att ställa in en rad säkerhetsinställningar om man vill höja säkerheten. Du kan inaktivera magnetremsan, frysa kortet, sätta begränsningar på hur mycket man kan spendera per månad, stänga av contactless ”blipp”, stänga av uttag, stänga av onlinetransaktion, samt aktivera lokaliserad säkerhet.

Virtuella kort är en annan intressant funktion. Med det skapar du ett virtuellt Visakort som du kan använda för att handla på nätet. Det kortet kan du också frysa om du vill. Detta kort är kopplat till samma konto som ditt vanliga kort. Apropå konton så kan du ha tre olika konton om du vill, ett konto i svenska kronor, ett i brittiska pund samt ett i euro. Det är b.la. detta som gör det så grymt att ha utomlands.

En funktion som Revolut pushar ganska hårt är att det finns en inbyggd ”swish-funktion”. Med den kan du enkelt skicka pengar till kompisar som också har Revolut. Men att konkurrera med Swish kommer inte bli lätt.

Nyhet – Revolut fungerar nu med Apple Pay!

Än så länge så är det inte många kort på den svenska marknaden som fungerar med Apple Pay. Men nu kommer en välkommen nyhet i att Revolut precis har lanserat att man nu kan använda det med Apple Pay. Så om du vill börja kunna betala med Apple Pay så är Revolut ett enkelt sätt att få tillgång till den funktionen i din iPhone. Du kan antingen lägga in ditt riktiga kort eller lägga in ett virtuellt kort. Fördelen med ett virtuellt kort förutom att du inte ens behöver beställa ett fysiskt kort (vilket jag tycker du ska göra ändå) är att du har möjligheten att frysa det virtuella kortet utan att det påverkar ditt riktiga kort. Du kan även sätta en gräns på hur mycket du kan spendera på det virtuella kortet per månad samt se summan hur mycket du spenderat på det virtuella kortet denna månaden.

Plus, Standard, Premium och Metal

Utöver standardkortet som kostar 0 kr i månaden så finns det även plus, premium och metal varianter. Kommer du använda kortet mycket utomlands kan de vassare varianterna vara av intresse. Kommer du använda kortet främst i Sverige med en och annan utlandsresa så räcker standard tycker jag. Men ett metallkort är ju lite fräckare det skall medges. Men så kostar det också 1300 kr per år (1678 kr om du betalar månadsvis).

För att summera så är Revolut ett utmärkt kort för de vardagliga småköpen. Metal kortet innehåller en hel del försäkringsfunktioner inklusive självrisk vid hyrbil. Men jag använder främst Revolut till småköp. Skulle jag köpa något dyrare där man kan behöva utnyttja försäkring så kommer jag använda mina vanliga kort. Revolut är ett engelskt företag, och det är förmodligen lättare att hantera ett försäkringsärende med en svensk kortutgivare. Lägg till att det faktiska kortet som jag betalar med är Curve så komplicerar det ytterligare. Curve har meddelat att de har gjort sitt konsumentskydd mer robust, men om det fungerar i praktiken för oss i Sverige är en annan femma.

Sugen på Revolut? Använd gärna min länk för inbjudan.

I mitt tidigare inlägg om bankkort för utlandsresan hittar du fler länkar för inbjudan till kort som ger sign-up bonus. Just nu har Rocker ett väldigt förmånligt erbjudande.

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annons