Sök

Maxa din poängintjäning under kampanjhelger med SAS Mastercard

Fyra gånger per år kan du som har SAS Mastercard tjäna upp till 3 gånger så många poäng! Här kommer tips och trix hur du kan maximera din intjäning.
Annons

SAS Mastercard är ett kreditkort där du tjänar eurobonus poäng på allt du spenderar. Under några helger per år man en kampanj där man kan få dubbla eller rent av trippla poäng på allt du spenderar. Här förklarar jag hur det fungerar och ger mina tips hur du kan tjäna in poäng till din nästa bonusresa.

Ny kampanj – Dubbla poäng 24-26 november 2023 (black weekend)

Lite överraskande så släpper SAS en ny kampanj. Denna gång dubbla poäng under black weekendhelg.

Anmäl dig senast den 17 november.

Tidigare kampanjer

Under tidigare kampanjer har det i regel varit dubbla poäng under kampanjen. I regel har det varit fem kampanjhelger per år; februari, juni/juli, september och november/december.

 • 6-8 oktober 2023
 • 26-28 maj 2023
 • 23-26 februari 2023
 • 23-25 september 2022
 • 27-29 maj 2022
 • 11-13 februari 2022
 • 26-28 november 2021
 • 24-26 september 2021
 • 25-27 juni 2021
 • 21-23 maj 2021 (3x poäng)
 • 12-14 februari 2021
 • 18-20 december 2020
 • 11-13 december 2020
 • 25-27 september 2020
 • 3-5 juli 2020
 • 14-16 februari 2020
 • 13-15 december 2019
 • 27-29 september 2019
 • 15-17 mars 2019
 • 14-16 september 2018
 • 2-4 mars 2018
Tidigare superkampanjen om 3x poäng i maj 2021.

Två olika kort

Det finns två olika kort som SAS ger ut. SAS EuroBonus World Mastercard Premium och SAS EuroBonus World Mastercard. Det som skiljer dem åt är att Premium ger dig 15 poäng per 100 kronor du handlar för i vanliga fall. Det betyder att under bonushelger så får du 30 poäng om det är dubbel bonus eller 45 poäng om det är trippel bonus. Det vanliga kortet ger 10 poäng i vanliga fall.

För att sätta antalet poäng i perspektiv så behöver du 130 000 poäng för en resa i business class till USA tur och retur. Vill du resa till Sydostasien i första klass krävs det 225 000 poäng.

SAS EuroBonus World Mastercard

 • 10 extrapoäng per 100 kr
 • 515 kr/år (258 kr första året)
 • Tjäna extrapoäng upp till högst 200 000 kr per år.

SAS EuroBonus World Mastercard Premium

 • 15 extrapoäng per 100 kr
 • 1855 kr/år
 • Obegränsad poängintjäning
 • Tillgång till Flypremium
 • Upp till 12000 årliga statuspoäng

All information om korten finns på saseurobonusmastercard.se

Så här kan du maximera din spendering

Naturligtvis ska du inte handla något under poänghelgen som du ändå inte hade tänkt att köpa. Men här kommer några tips på hur du kan maximera poängintjäningen.

Tanka bilen

Klassiker. Vänta med att tanka bilen och tanka under helgen, där har du lätt spenderat en tusing. En utgift som du ändå hade haft.

Storhandla

En annan klassiker. Ta en funderare vad du han handla som inte är färskvaror; tvättmedel, maskindiskmedel, läsk, konserver, pasta, toalettpapper, schampo, tandkräm etc. Här finns möjligheter att bunkra upp för en hel årsförbrukning. Eller iallafall för ett kvartal framåt.

Annons

Fyll på potter

Fundera över om du har några potter som du kan fylla på. Själv kan jag fylla på potten till min webbhosting. Under tidigare kampanjer har jag fyllt på potten för Espresso House kortet. Du kanske har något mobilt kontantkort som behöver påfyllning eller reskassa till kollektivtrafiken?

Tajma in en renovering

Ska du göra en större renovering? Fundera på om du kan tajma in den så du kan betala det den under kampanjperioden. EN renoveringsutgift på tiotusentals kronor känns genast lite bättre.

Betala skatt

Har du kvarskatt som du ska betala in så kan du betala in det med tjänster som Billhop och Betalo. De kommer ta ut en avgift på runt 2%, men om man får poäng så känns det genast lite bättre att betala skatt. Notera att detta kommer räknas inom gränsen för uttag. Se nedan under vanliga frågor vilka gränser som gäller för detta.

Om du använder Billhop eller Betalo – gör betalningen på fredagen och var noga med att du använder funktionen ”betala direkt” så pengarna dras samma dag.

Tyvärr så har Billhop avvecklat sin tjänst riktad mot privatpersoner och vänder sig numera enbart till företag.

Köp presentkort

Du kan köpa presentkort på t.ex. Coop, Ica eller varför inte Systembolaget? Ett ICA presentkort kan laddas med max 2000 kr. Coop presentkort kan laddas med max 5000 kr. Coop presentkort har strulat en del för mig. Även om de börjat fungera igen efter någon dag så hade jag nog inte valt att ladda ett allt för stort belopp.

Hemliga esset – använd Curves Go back in time!

Känns all denna shopping stressig som du ska hinna med under poänghelgen? Då har jag funktionen som ger dig super spenderar power!

Curve har en funktion som man kallar go back in time (GBIT). Vad den gör är att du kan gå tillbaka och flytta ett köp från ett kreditkort till ett annat. 30 dagar kan du gå tillbaka med gratiskortet, 60 eller fler om du har betalvarianterna. Gränsen är hela $5000 vilket borde räcka för de flesta.

För detta behöver du ett Curve kort samt ytterligare ett kort – jag rekommenderar Revolut. Veckorna fram till kampanjen handlar du helt enkelt som vanligt med ditt Curve kort men med den viktiga noteringen att du använder Revolut som underliggande kort. Har du vanan att alltid använda kombinationen Curve + Revolut som standard så kommer du alltid vara redo att kunna utnyttja denna funktion under dessa poänghelger!

Under helgens gång flyttar du helt enkelt dina tidigare köp till SAS Mastercard kortet. De kommer då räknas som ett nytt köp och faller sonika in som spendering under helgen.

Ta det bara lite lugnt och flytta inte allt för många köp på en gång så kommer ditt SAS Mastercard spärras under en stund. Sprid därför ut flytten under hela helgen. Själv hade jag nöjt mig med att flytta de största köpen de senaste 90 dagarna men där gör du ju som du vill.

Detta resulterar även att det blir återköp till Revolutkortet och du då kan få en väldigt stort saldo på Revolutkortet, speciellt om du även väljer att köra top-up till kortet.

Tips – Stäng av Curve Anti-Embarrassment Mode

En vanligtvis väldigt smidig funktion som Curve har är att om ett köp inte går igenom på ett kort så försöker det istället använda ett annat kort som backup. Problemet med denna funktion är att om du har SAS Mastercard som backupkort och ditt köp inte går igenom med t.ex. Revolut så kommer det debiteras på SAS Mastercard och då kommer du alltså inte kunna flytta detta köp till SAS Mastercard eftersom det redan är debiterat på SAS Mastercard.

Ett tips är då att antingen stänga av denna funktion eller att undvika att sätta SAS Mastercard som backupkort. Vanligtvis är det ett väldigt bra kort att ha som backupkort då det aldrig brukar krångla. Efter att kampanjen är slut kan du naturligtvis ändra tillbaka igen och köra SAS Mastercard som reserv i Curve.

Inställningen som kan vara lite svår att hitta i Curve appen finns under Account / Settings uppe till höger / Anti-embarrassment mode.

Inställningen för Revolut spend limit finns inne i Revolut appen under Cards / ditt kort / settings / spending limits. Notera att du kan ha olika limits för olika kort om du t.ex. har ett virtuellt kort så kan det ha en separat limit.

Annons

Om du använder Revolut som primärt kort så är ett annat tips att säkerställa så att du inte lagt in en Spend limit per månad på kortet så att köpet kommer nekas av den anledningen. Det har jag själv råkat ut för och det är lite retligt när man inte har riktigt koll på hur mycket man spenderat på kortet under månaden.

Inbjudan

Många kort ger en bonus när man anmäler sig, Dessa villkor ändrar sig ständigt, ta gärna en titt i mitt inlägg om utmärkta kort för utlandsresan där försöker jag hålla aktuella kampanjer uppdaterade.

Vanliga frågor

Några vanliga frågor som man stöter på under dessa kampanjer.

Regel för kontantuttag

En mycket viktig regel att känna till är regeln för kontantuttag. Följande gränser gäller för allt som räknas in som ”uttag”. Uttag räknas om du betalar en räkning med Betalo. Även om de räknas in under uttagsgränsen så kommer de ge poäng!

 • 10 000 SEK / 24 timmar.
 • 20 000 SEK / fyra dagar.

Dvs. 20 000 kr totalt är max inom denna gräns under poänghelgen.

Observera att rena kontantuttag i bankomat inte ger poäng!

Se upp med tidszoner och reserverade betalningar

Undvik att göra köp runt midnatt till fredagen och måndagen. Det är lokal tid som räknas för köpen och de kan då falla utanför kampanjperioden. Köp utomlands kan du vara lite vanskliga, gör dessa under lördagen så är du safe!

Med vissa köp görs endast en reservering av pengarna och köper kanske dras först under måndagen, detta är också något att ha i åtanke även om det kanske inte är lätt för dig att hålla koll på.

Om du funderar att göra ett internetköp så kan det vara ett säkrare alternativ att göra köpet tidigare under veckan så sedan anv’nda Go back in time med Curve under helgen istället.

Mitt kreditutrymme är slut!

Om du några dagar innan kampanjen startar märker att du redan använt upp hela din kredit kan du göra en extra inbetalning. Det är alltid samma OCR nummer du använder för att betala av. Bankgironummer bör vara 595-4300, men det får du dubbelkolla med en tidigare faktura.

Om du gör en betalning på torsdagen före kampanjen börjar så är pengarna insatta runt klockan 22 under fredagen. Då har du hela helgen som du kan spendera. Är du ute i god tid kan du även utöka dig kredit limit om du vill.

Jag har inte fått mail om anmälan till kampanjen

Tyvärr ett väldigt vanligt problem för många. Även jag själv hade problem med att jack inte fick mail från SAS Eurobonus. Kan inte svara på exakt vad som gjorde att jag började få dessa mail igen. Men saker som du kan kontrollera är att du har bockat in att du vill få mail. Gör detta både i SAS Eurobonus appen för kortet och på din profil på SAS webben – https://www.sas.se/profile/settings/. Kampanjmailen skickas av SAS inte av SEB som är kortutgivare. Det kan löna sig att ringa till SAS (0770-727 727) och be om att få bli inlagd för kampanjen manuellt. Mailen skickas från flysas.com ta en titt på dina filtreringsregler och i skräpposten om det möjligen hamnat där.

Lycka till i poängjakten

Lycka till med poängsamlandet, hoppas det ger dig en First Class biljett! Har du fler tips eller funderingar – kommentera gärna nedan.

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annons