Sök

Varning: Rocker inför ett flertal försämringar

Rocker har uppdaterat sina villkor ännu en gång. I början när det lanserades var det ett av de bästa korten på marknaden, men nu med alla försämringar är det ett kort att undvika.
Annons

Rocker har gjort uppdaterat sina villkor ett flertal gånger under året. För varje förändring har nya försämringar införts. Nu har man satt sista spiken i kistan och gjort kortet helt värdelöst i mångas ögon. Låt mig försöka bena ut alla försämringar som införts under året.

Ändrade villkor: Februari 2022

I början av året ändrar man villkoren så att man som gratiskund (standard) inte längre kan få cashback bonus. Detta innebar att om man ville behålla cashback så fick man minst betala 29 kr per månad för Plus eller 99 kr för Premium. Med plus får man som mest 5% cashback, med premium 10% cashback.

De slutar även med fysiskt kort för gratisvarianten.

Ändrade villkor: Maj 2022

Rocker ändrar villkoren för att få cashback vid värvning. Tidigare räckte det med att personen som man värvade blev Rocker kund, beställer kort och gjorde några köp, nu krävs det istället att den man värvar skaffar ett Rockerpaket (som kostar pengar), ansöker om kort och gör tre köp.

Ändrade villkor: September 2022

Man inför en avgift för kontantuttag (49 kr). Avgift för inaktivitet (15 kr) samt avgift för valutaväxling (1,5%).

Kortet definieras som inaktivt om man inte gjort några transaktioner på 6 månader.

Ändrade villkor: Oktober 2022

Den senaste ändringen av villkoren och även den absolut sämsta man infört.

Cashback kommer endast ges i sin helhet om man aktiverar deras tjänst ”extra” som är en gratiskredit på 3000 kr (Plus) eller 5000 kr (Premium). Haken är att om man övertrasserar gränsen för gratis kredit så får man istället betala ränta på hela beloppet, krediten kan vara upp till 19,95%.

För att aktivera extra gör man även en kreditupplösning.

Cashback betalas heller inte ut kontakt utan som en avbetalning på den kredit som man utnyttjat. För att kunna få full cashback måste man även utnyttja krediten varje månad. Allt detta tillsammans gör upplägget extremt krångligt och inte värt mödan.

¼ bonus för dig utan kontokredit

Gränsen för maximal cashback sänks också rejält – från 500kr per månad till 100 kr per månad för plus och 200 kr för premium. Vill man inte ha kredit kommer man som betalande kund fortfarande få cashback men vara till 25 procent av ens cashback. Så istället för 5% cashback som Pluskund kommer du nu bara få 1,25% och 2,5% som Premium där man tidigare som mest kunde få 10% cashback.

Detta innebär att att för dig utan kredit måste spendera minst 2320 kr per månad som pluskund för att ens kunna gå plus minus noll, och hela 3960 kr per månad som premiumkund.

Annons

Hur mycket kommer man kunna tjäna som mest per år?

Plus: 852 kr per år (1200 kr om man exkluderar kortavgiften).

Premium: 1212 kr per år (2400 kr om man exkluderar kortavgiften).

Jämför detta med tidigare villkor där man som mest kunde tjäna 6000 kr per år i cashback.

Slutsats

Alla dessa försämringar sammanlagt gör att Rocker inte längre är ett förmånligt kort utan placerar sig i bästa fall i mittenfåran och för de allra flesta gör det inte något kort att överväga överhuvudtaget.

En stor del av upplägget tidigare byggde på att man värvade nya kunder och blev belönad med högre cashback. Men vem kommer man kunna värva nu med dessa dåliga villkor – ingen. Det betyder att man kanske kan få 0,5-1% i bonus i de flesta fall. En fjärdedel av det är ynka 0,25%. Tänk då också på för att kunna koma upp i 10% bonus så behöver man värva nästan 20 personer.

Att 10% cashback inte var hållbart i längden hade väl de flesta listat ut men nu har man försämrat det det så mycket att jag är tveksam till om Rocker ens kommer finnas kvar om ett år. De har haft den ena kontroversen efter den andra. Rocker hade sin grund i Bynk – ett varumärke som man helt fördärvade. Sedan försökte man sig på en börsintroduktion för Rocker som man fick dra tillbaka i sista stund, och nu alla dessa försämringar som kommer göra att kunder kommer fly tjänsten.

Nej, tack å hej från mej.

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annons