Jakten på det perfekta sparkontot (Klarna, Rocker, Qliro, Lunar & Coop)

Vill du komma igång och börja spara i ett sparkonto med hög ränta? Jag tipsar om det bästa sparkontot just nu - du är igång på 10 minuter!

Jag ska försöka hålla detta inlägg så kort och koncist som möjligt. Så du kan komma igång med sparandet! Först behöver du ställa dig två frågor:

1. Hur stor summa vill du spara, mer än 10 000 kr?

Hur mycket pengar vill du just nu stoppa in i ett sparkonto? Beroende på ditt svar på denna fråga kommer begränsa en hel del vilken typ av konto du kan öppna. 0,95% ränta hos Nordiska kan låta lockande men det är först när man läser vidare som man ser att för att kunna öppna ett sådant konto (Nordiska flex plus) så behöver minst sätta in minst 10 000 kr. Mindre än så och du får 0,75% i ränta istället. Ett annat exempel är Komplett Bank där gränsen för första insättningen är minst 30 000 kr.

2. Vill jag låsa upp mina pengar?

Med en fast ränta på en förutbestämd tid så kan du få lite högre ränta. Nackdelen med detta är att under denna tid är dina pengar inlåsta och du kan inte ta ut dem utan en avgift. Konton med fast ränta kan variera mellan 3 månader upp till 4 år (48 månader).

ANNONS

Skulle jag köpa ett hus om ett år så skulle jag möjligen kunna tänka mig ett fast konto men generellt skulle jag avråda från detta. Om du tänker ha det till ett buffertsparande så skulle jag absolut välja ett rörligt konto.

Även konton med rörlig ränta kan ha begränsningar i antal uttag per år. Var vaksam med dessa villkor när du öppnar konto.

Insättningsgaranti – inte längre en stor fråga

Tidigare fanns det aktörer som kunde erbjuda hög ränta som man sparade upp till 50000 kr. Dessa räntor kunde vara ändå upp till 5,6%. Hållhaken var att de saknade insättningsgaranti. Men fr.om. 2021 har regeringen förbjudit dessa konton. Detta innebär att alla sparkonton på den svenska marknaden numera innefattas av insättningsgarantin. Hittar du något konto som inte har insättningsgaranti så bör man dra öronen åt sig, då är det inget riktigt sparkonto.

Insättningsgarantin ligger numera på 1 050 000 kr, mer än tillräckligt för gemene man alltså.

Absolut lägsta räntan du ska acceptera

Låt oss på en gång lägga golvet vad den lägsta räntan just du du bör acceptera.

Just nu skulle jag säga att du inte ska acceptera lägre ränta än 0,70%. Genast kan vi stryka alla vanliga sparkonton som man kan få hos storbankerna. I många fall får du ingen ränta alls hos dessa även om man kallar det för sparkonto. Lägger vi ribban på 0,7% så blir det även lättare att sålla ut bland alla olika aktörer på marknaden. 0,25% med 12 månaders bindningstid hos Danske Bank skulle alltså gå bort direkt.

ANNONS

Jag har tittat över marknaden och även skapat konton hos flera aktörer, låt mig föreslå några av de bästa alternativen jag hittat på marknaden just nu.

Redan nu vill jag flagga för att sparkonton inte är någon sexig tjänst. De är alla mer eller mindre lika funktionsmässigt. Du signar upp dig via BankId och för över pengar via Bankgiro som tar en dag. Alternativt kan du i vissa fall sätta in pengar med Swish. Uttag sker till ett i förväg angett bankkonto som du äger. Allt detta gör att det är mer eller mindre bara räntan som skiljer och det är den du bör fokusera på.

Samtliga konton i min jämförelse nedan är skyddade med insättningsgaranti.

De rörliga räntorna ändras ständigt

Något man måste vara införstådd med är att en förmånlig ränta som man fått idag hos en aktör snabbt kan ändras. Ett exempel är att när Klarna startade med sparkonton i juli 2020 så slog man sig för bröstet med att kunna erbjuda en av de bästa räntorna som då låg på 0,96%. Sedan dess han man successivt försämrat räntan till idag september 2021 ligger den på 0,75% och man är inte längre bäst i klassen.

ANNONS

Så även om ränta borde vara det som främst avgör vem man väljer så finna det även andra aspekter att ta hänsyn till. Som hur lätt det är att föra över pengar och inte minst hur snabbt det går att göra uttag.

Rocker Sparkonto

Kampanj med 500 kr som du kan ta del av!

Rocker har jag inte ägnat så mycket tid åt tidigare men nu på senare tid har man verkligen seglat upp som ett väldigt intressant alternativ. Den främsta anledningen att många fått upp ögonen för Rocker just nu är att de för tillfället kör en kampanj där du kan få 500 kronor om du blir kund! Om du funderar på att öppna ett sparkonto rekommenderar jag verkligen att du hoppar på detta erbjudande – det tjänar du på!

Använder du min inbjudanslänk för att bli kund kommer du även få 0,5% cashback på det du handlar med kortet!

Rocker 250 kr
Just nu får du bonus dubbelt upp – 500 kr om du blir kund hos Rocker.

Läs villkoren för att du ska få ta del av erbjudandet. Gäller nya kunder från och med 9 maj 2022. För att du ska få ta del av pengarna behöver du bli kund, aktivera ett Rockerpaket, beställa ett virtuellt eller fysiskt kort samt göra tre köp. Dessa tre köp kan du göra med det virtuella kortet.

ANNONS

Mer än ett sparkonto

Det första man tänker på med Rocker är inte att man erbjuder ett sparkonto ett förmånlig ränta utan det är förmodligen Rockerkortet som är ett gratis Visakort som man handlar med. Detta är inget kreditkort utan ett betalkort, du kan alltså inte handla för mer än du har pengar. Kortet i sig är faktiskt riktigt bra, jag har skrivit mer om det i mitt inlägg om utmärkta kort för utlandsresan. I april 2022 gjorde man om upplägget. Det fysiska kortet kommer inte längre vara gratis, det gräver ett pluspaket som kostar 29 kr/mån. Man kan även skaffa Premium paket som kostar 99 kr/mån. I gratispaketet standard får man numera endast ett virtuellt kort. För den teknikintresserade kan även nämnas att med premium så får man ett biometriskt kort.

Sparkontot

Åter till sparkontot, beroende på vilket paket man har så skiljer sig räntan på sparkontot.

1,20%

Gratispaketet: 0,70% ränta

Plus paketet: 0,95% ränta

Premium paketet: 1,20% ränta

Man har även tre konton med fast ränta.

 • 3 månader 0,85%
 • 6 månader 0,90%
 • 12 månader 1,25%

Att betala 99 kr i månaden för att få 1,20% i ränta kanske inte låter så lockande. Det främsta argumentet att skaffa premium är framförallt att man kan få upp till 10% i cashback på det man spenderar på kortet. Utöver det så får man även ett biometriskt kort vilket man är först i Sverige med.

En punkt som Rocker skiljer sig från de andra är att du sköter allt via appen, det känns väldigt modernt. Faktum är att du kan inte ens logga in via hemsidan. Insättning till kontot sker blixtsnabbt via Swish. Du kan även föra över pengar som du har på kontot för ditt Rocker Visakort.

ANNONS

Detta gör att du även snabbt kan föra över pengar från sparkontot till att kunna handla för det. Beroende på hur man ser på det kan detta både vara en för och nackdel. En del vill ha en armlängds avstånd till sitt sparande så man inte lockas att nalla på pengarna. En tredje variant är att föra över pengar via Trustly och ett bankkonto. Men då måste du ha ett konto hos någon av storbankerna Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken eller Danske Bank.

Uttag kan du som sagt göra till ditt Rockerkort med du kan även föra över till ditt bankkonto. Vill du göra en snabb överföring till bankkonto kostar det 49kr/uttag, då får du pengarna inom 5 minuter.

✔️Snabb insättning via Swish.

✔️Uttag tar en bankdag.

✔️Hantera allt via mobilen.

❌Ej möjligt att göra stående överföringar.

❌Går ej att exportera transaktioner.

Läs mer: Rocker

ANNONS

Coop Sparkonto

Då jag nyligen har blivit Coop medlem och såg att de börjar med sparkonto så lät detta intressant. Det var enkelt att öppna konto och efter en helg så fanns pengarna insatta på måndagen. Du kan lägga upp till två olika konton till vilka du kan ta ut pengar. Detta är en fördel, hos en del andra kan du endast ange ett konto.

Coop erbjuder ett sparkonto till 0,70% rörlig ränta.

0,70% ränta

Men en stor nackdel med Coop sparkonto som jag först upptäckte efter jag skapade konto är att man endast betalar ut räntan en gång på år. Man får visserligen redovisat hur mycket ränta du har tjänat, men för mig är detta en stor nackdel. När du kan kan välja en an annan aktör med samma eller högre ränta som betalas ut varje månad – varför ska jag då välja Coop?

Coop är även den enda aktören som skicka ut kontoutdrag på papper, det känns lite onödigt. En gång per kvartal om jag inte missminner mig.

Sämre ränta efter 1 december 2020

Även Coop har sänkt sina räntor i omgångar. När jag började skriva om Coops sparkonto kunde man få en ränta på 0,85%, numera är den nere på låga 0,70%.

✔️Insättning sker via Plusgiro (med OCR nummer).

✔️Möjlighet till stående överföringar.

❌Ränta betalas endast ut en gång per år.

ANNONS

Läs mer: Coop Sparkonto

Qliro Sparkonto

Nästa aktör som jag skapade konto hos är Qliro. Qliro erbjuder två olika konton. Ett konto med rörlig ränta på 0,80% och ett fast konto på 12 månader med 1,10% i ränta.

0,80%

Även här var det enkelt att öppna konto. En fördel med Qliro är att man har en app där man kan se sitt saldo. Till skillnad från Coop så betalar man ut ränta varje månad vilket är bra. Uttag sker i samarbete med Tink. Så länge man inte är avigt inställd till Tink så är detta den helt klart smidigaste lösningen. Du är inte låst till ett enda konto som du kan ta ut pengar till utan när du vill ta ut dina pengar så väljer du helt enkelt din bank i listan och knappar in ditt kontonummer.

Det jag gillar med Qliro är att man snabbt och enkelt kan se hur mycket man har tjänat i ränta via appen. På det hela taget har Qliro helt klart en av de bättre tjänsterna. Tidigare låg man inte i toppen bland räntorna, men i takt med att andra har sänkt sina räntor medans Qliro legat på samma nivå så är man nära toppen i ränteligan.

Uttag är långsamma och strular

Något som var väldigt irriterande med Qliro var att uttag kunde ta väldigt lång tid och strulade. Jag har aldrig haft problem med att ta ut pengar vare sig hos Coop eller Klarna med med Qliro så var det mer än en gång som det krånglade.

Nu har jag inte tagit ut pengar på länge hos Qliro, jag hoppas verkligen detta var barnsjukdomar som man löst nu. Behöver man sina pengar snabbt är det klart irriterande när det strular.

Jämfört med Klarna är detta en stor skillnad. Med Klarna är min erfarenhet att det alltid tar en bankdag.

✔️Insättning sker via Bankgiro (med OCR nummer).

ANNONS

✔️Möjlighet till stående överföringar.

✔️Räntorna har legat på en stabil nivå.

✔️Ränta betalas ut varje månad.

❌Strulande och långsamma uttag.

Läs mer: Qliro sparkonto

Klarna Sparkonto

Meddelande i mobilen som visades när tjänsten med Klarna savings sparkonto var ny.

Klarna lanserade sparkonton sommaren 2020. I vanliga fall är jag tveksam till Klarna då jag tycker de använder sig av tveksamma metoder för att få folk att betala på avbetalning. Men här var jag snabb på att hoppa på tåget. Kan jag tjäna pengar på Klarna är inte jag emot.

När det gäller deras sparkonto så måste jag säga att jag är positiv. De hade en hel del barnsjukdomar, i början funkade det inte alls i mobilen man var tvungen att använda datorn. Men nu när den är över ett år gammal är de flesta irritationsmomenten borta. Numera kan man även se sitt saldo i Klarna appen. På engelska heter tjänsten Klarna savings och med webbläsare kan du komma åt den via savings.klarna.com.

Det var även förvirring mellan fasta och rörliga konton, i vissa fall så fick personer inte den typ de hade tänkt sig.

ANNONS

Räntan betalas ut varje månad vilket ger pluspoäng. Insättning sker via banköverföring.

På pappret verkar Klarna vara det självklara alternativet. Men efter att jag skapat ett konto så började strulet på en gång. Man tror inte det ska kunna hända med en så enkel funktion som ett sparkonto.

Läs mer:  Superlånet: Gratis pengar - men inte utan hållhake

Tidigare var jag lite tveksam och ville inte rekommendera Klarna just för det var en del strul, men nu när de flesta barnsjukdomarna verkar vara fixade så ser jag inget skäl till att inte rekommendera Klarna. Du får ett riktigt bankkonto vilket gör det snabbare och enklare att föra över pengar. Även webbsidan har man förbättrat på senare tid som det fanns anledning att ha synpunkter på. B.la kunde man inte se tidigare transaktioner men det är nu löst.

Sätt in det exakta beloppet 0 kronor. Ännu en barnsjukdom man kunde se när tjänsten var ny.

Nackdelen med Klarna – ständigt ändrad ränta!

När jag öppnade mitt konto när tjänsten lanserades så fick man en ränta på 0,96%. Men sedan dess har det skett flera ändringar av räntan. Konto med rörlig ränta kallar man för Klarna Flex.

0,80% ränta
 • oktober 2020 – räntan sänks till 0,85%.
 • april 2021 – räntan sänks till 0,75%.
 • oktober 2021 – räntan höjs till 0,90%.
 • december 2021 – räntan sänks till 0,85%
 • januari 2022 – räntan sänks till 0,80%

SVD har skrivet en artikel om försämringarna kring räntorna. Som argument anger man att det gått lite väl bra och man vill begränsa inflödet av fler kunder. För mig verkar det som att man lanserade med hög ränta för att kunna locka till sig kunder.

I september 2021 meddelade Klarna att man höjer räntan till 0,90%. Detta oväntade drag gjorde att Klara återigen hamnade i toppen i kampen om den bästa rörliga räntan. 12 månadersräntan sänks däremot med 0,12% till 1,10%. Även 24 och 36 månader ändras något. Detta varade dock (som vanligt) inte länge, i december sänkte man åter igen räntan till 0,85%, även den fasta 12 månadersräntan sänktes – nu till 0,98%.

Räntor som gäller just nu (februari 2022):

 • rörlig ränta 0,80%
 • 12 månader 0,66%
 • 24 månader 1,20%
 • 36 månader 1,40%
 • 48 månader 1,58%

För tillfället erbjuder man fem olika konton, ett tag kunde man även binda på 6 månader.

Räntorna för fasta konton har både gått upp och ner över tid. Som jämförelse fick man 1,61% i ränta för 24 månaders bindningstid när tjänsten lanserades.

Ska man fortfarande välja Klarna? Jag tycker man får många fördelar med Klarna, det främsta är att man får ett riktigt bankkonto som gör att man kan flytta pengarna in och ut relativt snabbt. Räntan betalas även ut månadsvis. Nackdelen är att de ständigt ändrar räntan så man det inte vad man får i rörlig ränta långsiktigt.

En välkommen nyhet är att man numera kan se transaktionshistorik hos Klarna. Det tackar vi för.

På 12 månader har det skiftat mellan Qliro och Klarna om vem som har bäst ränta, efter att Klarna sänkte så är Qliro bäst med 1,10%

✔️Insättning sker via Bankgiro (med OCR nummer).

✔️Möjlighet till stående överföringar.

✔️Ränta betalas ut varje månad.

❌Har sänkt den rörliga räntan flera gånger.

❌Hade en del barnsjukdomar.

Läs mer: Klarna sparkonto

Lunar

1,05%

Lunar är precis som Rocker både ett betalkort och ett sparkonto. Men med skillnaden att hos Lunar får du hela 1,05% i rörlig ränta!

Sedan man gjorde om sin tjänst så har jag inte använt Lunar öht. Men nu under 2022 tänkte jag se om det inte kan vara värt att återupprätta bekantskapen igen. Tidigare hade sparkontot en gräns på max 100 000 kr, men det har man nyligen höjt upp till insättningsgarantin på 1 050 000 kr.

Jag var tidigare kund hos Lunar men efter att man i slutet av 2020 stängde ner sina Mastercard kort från Paysafe så har jag inte haft någon kontakt med dem. Delvis berodde det på att man försämrade standardkortet och tog bort gratis uttag vilket var ett av huvudskälet till att jag skaffade kortet i första början. Men nu när jag gjort lite research igen så ser det glädjande ut som att man återinfört gratis uttag även med standardkortet! Då blir deras kort helt plötsligt superintressant igen! Att man dessutom har en av Sveriges bästa sparräntor gör att jag helt klart vill bli kund igen.

Nu har jag återigen ansökt om ett konto, vi får se hur det går.

✔️Insättning eller Swish.

✔️Du kan sätta in pengar med annat kreditkort (och få poäng).

✔️Ränta betalas ut varje månad.

✔️Mycket bra Visakort för utlandsresenären.

❌Ej möjligt att göra stående överföringar.

❌Går ej att logga in via hemsidan, allt sköts med appen.

❌Dansk bank, du får ett danskt IBAN-konto. tar längre tid att överföra pengar.

Inbjudan

Om du vill prova på Lunar så får du gärna använda min länk för inbjudan.

Läs mer: Lunar

Sammanfattning: Rocker vs. Coop vs. Klarna vs. Qliro vs. Lunar

För att göra en kort sammanfattning så har Rocker och Qliro de bästa tjänsterna och känns mest moderna. Man har en enkel app där man kan sköta allt som är kopplat till ditt sparkonto, även uttag.

Lunar har helt klart den bästa räntan om du väljer rörligt.

För att ta ut pengar är Qliro smidigast då man kan välja fritt till vilken av ens andra banker man vill göra uttag till. Ett stort stort minus med Qliro är att det tar väldigt lång tid att genomföra uttag och det har hänt flera gånger att det har strulat. Även om deras app är den bästa så gör allt strul det svårt att rekommendera Qliro. Dock ska jag notera att överföringarna fungerat bättre på senare tis så förhoppningsvis har man börjat få ordning på det. En stor fördel med Rocker är att du snabbt kan föra över pengar så de är direkt tillgängliga på ditt Rocker Visakort.

Med Klarna tog det över en vecka innan jag var på banan och kunde ta ut pengar. Det var en hel del strul i början och när allt väl börjar fungera så tackar man sina kunder med att sänka räntan. Fulspel! De mesta av barnsjukdomarna ser dock ut att vara lösta nu.

Coop var tidigare mittemellan men ligger nu i botten med en an de sämre räntorna. Tjänsten är okej, man kan ta ut till två olika konton vilket är bra. Den stora nackdelen med Coop är att man bara betalar ut räntan en gång per år. Det är verkligen ett stort minus. De skickar även ut ett saldobesked med post varje kvartal vilket känns rätt onödigt.

Att det är lite krångligt att ta ut pengar behöver inte vara en nackdel, det kanske gör att man hindrar sig själv med att nalla på pengarna till något som de inte var avsedda för.

Sedan jag publicerade denna artikel för första gången har jag ökat antalet sparkonton och är nu uppe i fyra olika konton. Detta är verkligen overkill om något och helt onödigt. Mest beror det på att jag vill prova på tjänsterna så jag kan skriva om dem.

Jag hoppas det kommer lite nya roliga aktörer på marknaden under 2022. Branschen för sparkonton behöver sannerligen skakas om för oss konsumenters bästa.

För tillfället koncentrerar jag mig på Rocker och Klarna och i viss mån Qliro. Kontot hos Coop är för tillfället helt nollat. Du som känner till spargurun Dave Ramsay har säkert hört talas om ”sinking funds”, detta är buffertkonton som du avsätter för specifika utgifter. T.ex om du planerar att gifta dig så kan du ha ett dedikerat sparkonto till bröllopet.

Tips – börja med små testöverföringar

Så fort du har registrerat dig och kommit igång med ditt konto – gör en liten testinsättning på t.ex 1 kr så att du säkerställer att det fungerar. Ännu viktigare – efter att pengarna kommit in på kontot så gör du ett testuttag och verifierar att det fungerar. Det är inte kul att göra ett stort uttag och pengarna hamnar i ingenmansland och man behöver jaga kundtjänst om vart de tagit vägen.

Första gången du gör ett uttag så behöver kontot du ska ta ut till verifieras vilket kan ta flera dagar innan det sker och pengarna kommer fram. Är det väl verifierat så ska det därefter gå snabbare.

Swish vs. Plusgiro vs. Bankgiro vs. Banköverföring

Mina fyra sparkonton använder alla olika metoder för att sätta in pengar. Coop använder Plusgiro, Qliro Bankgiro, Rocker Swish och med Klarna gör du en banköverföring.

Vilken metod är bäst?

Ser man till vilken som är snabbast så vinner Swish följt av banköverföring som har 5 bryttider per dygn. För att en överföring med PlusGiro eller Bankgiro ska nå sparkontot samma dag behöver överföringen registreras före kl. 9:45. Med en banköverföring kan du vänta till klockan 13:30-13:45 och det ska nå mottagaren 17:20 samma dag. Dessa tider gäller för SEB, det kan skilja mellan bankerna, men generellt så är en banköverföring snabbare. Med Plusgiro och Bankgiro behöver du även hålla reda på ditt OCR nummer.

Swish får direkt men har å andra sidan nackdelen att du inte kan göra stående överföringar. Jag vill t.ex automatiskt kunna lägga in en överföring den 25:e direkt när lönen kommer. Att föra över pengar direkt när lönen kommer är ett utmärkt sätt att skapa en sparrutin.

Fasta sparkonton

Jag vill även ge dig en snabb överblick vad som erbjuds när det kommer till fasta konton. Dessa räntor ändras ständigt och kan skilja väldigt mycket mellan år till år. Här tycker jag 12 månader är en rimlig tid. Mindre än så och det blir en så fjuttig skillnad mot rörlig ränta att det inte är värt besväret. Längre tid än 12 månader så bör du fundera på andra investeringar som fonder eller aktier.

En snabb jämförelse nedan. Räntorna ändras ständigt, dessa räntor gäller oktober 2021.

1 år fast ränta

 • Northmill 1 år: 1,15%
 • Qliro, Klarna 1 år: 1,10%

2 år fast ränta

 • GCC Capital 2 år: 1,40%
 • Klarna 2 år: 1,38%
 • Northmill 2 år: 1,35%

För Northmill fasträntekonto gäller minst 5000 kr. GCC Capital ägs av Brocc.

Alla dessa konton täcks av insättningsgarantin.

Konton med högre ränta – räntefonder

Sedan regeringen satte stopp för inlåningsverksamhet som inte täcks av insättningsgarantin så finns det inte längre några konton att välja på med avsevärt högre ränta. Tidigare fanns det konton utan skydd med ränta uppåt flera procent.

Något liknande finns numera alltså inte. Det bästa du kan hitta med rörlig ränta är Lunar som ger 1% men det är bara tillfälligt fram till årsskiftet.

GCC Capital har i dagarna även ändrat sin rörliga ränta till 1%. GCC brukar ligga i toppen så de kan vara ett alternativ att hålla ögonen på. GCC betalar dock inte ut räntan månadsvis.

Med Nordiska kan du få 0,95% men då behöver du sätta in minst 10 000 kr. Komplett Bank som tidigare hade bra ränta (med ett minimum saldo) ger nu bara 0,85%.

Vill du få bättre ränta utan att låsa pengarna skulle jag stoppa in dem i en räntefond. Detta ger ingen garanterad avkastning men för mig ligger risken på en betryggande nivå.

Några exempel på vad räntefonder genererat de senaste 12 månaderna (sept 2020-sept 2021):

 • Case Safe Play: 9,73%
 • Spiltan högräntefond: 6,28%
 • Swedbank Robur realränta: 2,97%
 • Skandia Realräntefond: 2,58%
 • Spiltan Räntefond Sverige: 2,51%
 • Cliens räntefond kort: 1,41%
 • Lannebo räntefond kort: 1,19%
 • Handelsbanken företagsobligation: 1,11%

Själv har jag haft större delen av mitt buffertsparande i Case Safe Play under lång tid och det har jag varit väldigt nöjd med. För att sätta risken i perspektiv så föll den fonden med -14,41% under Coronaoron i februari 2020. I november samma år hade den återhämtat sig. Men om du sålde under första veckan det började braka nedåt så hade du bara backat med runt -1%. Så det var inte så att hela raset skedde under en enda dag.

– Vi liksom flertalet andra fondbolag har gjort bedömningen att det just nu inte går att prissätta de underliggande tillgångarna på marknaden för företagsobligationer, säger Lannebo Fonders kommunikationsansvariga Viktor Ström till DI.

Viktor Ström till Dagens Industri

Vad man däremot behöver vara uppmärksam över är att fondförvaltarna kan få för sig att stoppa uttag vilket skedde med Spiltan under samma period. Eftersom den svenska marknaden för företagsoblikationer är så liten så är den väldigt känslig när ”shit hits the fan”. Då kan man i värsta fall sitta där med svarte petter om det vill sig illa. Under hela 11 dagar var kunderna låsta hos Spiltans två räntefonder. Det är något man få ha i beaktning. Behöver du pengarna inom kort till en handpenning eller liknande så håll dig till ett sparkonto.

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ANNONS
Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse.