Sök

Glassigast i stan – här köper du bästa glassen i Göteborg

Över 10 olika ställen i Göteborg där du kan hitta den bästa glassen med smaker från enkel vaniljglass till äventyrlig mojito. Rån eller bägare?
Annons

Är du lika galen i glass jag jag? Här får du en lista på var du kan köpa den bästa glassen i Göteborg! 12 olika glassbarer som definitivt kommer stilla ditt sug efter glass!

Rån eller bägare?

Lejonet & Björnen

Danska vägen 74

Lejonet & Björnen
Klassiska glasskaféet på Danska Vägen.

Smaker: runt 40 smaker – sour cherry sorbet, champagne sorbet, citron sorbet, mango sorbet, fläder & lime sorbet, havtorn sorbet, laktosfri choklad, citron, banan & choklad, cocos, saffran & honung, blåbärscheesecake, citron, kokos, jordgubb, mocca, lakrits, pepparkaka, polka, rocky road, texas fudge, chocolate chip, ,  sea salted caramel, ljus choklad hasselnöt, marsipan, romrussin, strawberry dreamcake, texas fudge, äpple & kanel med flera.

Pris: 1 kula 30 kr, 2 kulor 40 kr, 3 kulor 50 kr

Grundat 1977 är Lejonet & Björnen en klassiker i stan. I deras glasskafé på Danska vägen finns med bred marginal flest smaker att välja på bland alla i denna genomgång – närmare 40 olika smaker! Prova gärna en sorbet vilket se har ett stort utbud av. Detta är ett glasskafé i ordets rätta bemärkelse här finns allt från en enkel kula glass till mjukglass, tivolirån och banana split. Eller varför inte slå till på en glasstårta? Generösa öppettider – fram till klockan 20 kan du få ditt glassbegär mättat.

Café Il Moro

Danska vägen 86

Uppdatering 2020: Detta ställe finns ej länge kvar. Domino’s Pizza finns nu i denna lokal.

Café Il Moro
Gelato som för tankarna till Italien.

Smaker: 16 smaker – stracciatella, vanilj, valöt, mango, limoncello, mojito, blåbär, hallon, citron, pistage, kokos, choklad, melon med flera.

Pris: liten 35 kr, mellan 55 kr, stor 65 kr

Vill du hellre ha lite mer italiensk stuk på glassen men ändå inte lämna Danska vägen så är det bara att traska ner några hundra meter till Café Il Moro. Här finns gelato som skopas upp med spade på klassiskt italienskt vis. Det finns ett flertal lite udda smaker att välja på. Vad sägs om mojitoglass?

Gelateria Postiano

Kungsportsavenyen 22

Annons

Smaker: 24 smaker – citron, hallon, limonchello, vanilj, nougat, melon, biscotti, mascarpone, banan, kokos, aprikos, valnöt, choklad, mojito, mango, hasselnöt, kaffe med flera.

Pris: liten 35 kr, mellan 55 kr, stor 69 kr

Du som saknar Il Moro och suktar efter italiensk glass misströsta icke! Nytt för i år är nyöppnade Gelateria Postiano på Avenyn. Många verkar redan ha hittat hit då det var välbesökt när jag tittade förbi. Inte konstigt när man ligger på solsidan på vår paradgata! Är du inte inne i stan så finns man även i Mölndal och Frölunda Torg.

Med hela 24 smaker så borde det finnas något för alla. Men om du inte vill ha glass så finns det även våfflor på menyn.

En rolig detalj är att man även kan få svart glassrån.

 

 

Triumf

Allmänna vägen 4

Triumf
Generöst med glass hos Triumf.

Smaker: 24 smaker – romrussin, lion, gammaldags nougat, choklad, pistage, rocky mountain, himmelsk röra, brownie, gammaldags vanilj, kaffe latte, lakrits, hallon & saltlakrits, hallonsorbet, mjölkchoklad, skruven sorbet, päron, vattenmelon, jordgubb, citrongräs & ingefära, apelsin, melon, salt karamell, blåbär

Pris: 1 kula 28 kr, 2 kulor 39 kr, 3 kulor 44 kr

Triumf har gamla anor, redan 1946 började man tillverka glass här på Allmänna vägen. Är du på besök i stan så är en sväng till dessa kvarter i Majorna ett utmärkt tips. Än idag kan du få riktigt god glass här med många smaker att välja mellan till en liten peng. Esset i rockärmen är generösa storleken på glasskulorna, inget snålande här inte! Samtidigt som du äter din glass så kan du få en liten historielektion. Är du morgontrött så behöver du inte stressa då man har öppet till 20. Liksom förr i tiden när Triumf hade glassvagnar runt om i stan så kan du hitta Triumfglass i glasskiosker längs Avenyn. Ett utmärkt alternativ om du inte kan ta dig ändra bort till Majorna.

Råda Gelato

Landsvägsgatan 38

Råda gelato
Råda går sin egen väg

Smaker: 10 smaker efter säsong och tillgång – karibisk vanilj, basilika, mjölkchoklad, choklad sorbet, lakrits, hasselnöt, olivolja, brynt smör, päron med flera.

Pris: liten 35 kr, mellan, 38 kr, stor 42 kr.

Råda gelato går sin egen väg. Här gör man inte som alla andra, det märks främst när det kommer till smakerna som inspireras av säsong och som stundtals kan låta lite udda. Vad sägs om rosblad, färsk potatis gräddfil gräslök eller varför inte semla? Brynt smör är en personlig favorit som ofta finns tillgänglig. Man håller sig borta från tillsatser och färgämnen. Top notch helt enkelt – utom när det gäller lokalen, man kan tro att man kommit in bakvägen via lagret.

Pinkbär

Linnégatan 40

Pinkbär
Sätt upp din egen post-it hos Pinkbär

Smaker: 14 smaker – choklad, melon, jordgubb, apelsin, kaffe, vaniljs, aprikos, blåbär citron pistage, körsbär, lakrits med flera.

Pris: 1 kula 32 kr, 2 kulor 60 kr, 3 kulor 80 kr

Annons

Pinkbär – ett stenkast från Råda gelato i Linné är en annan udda fågel. Den i särklass den dyraste glasen i stan, iallafall om du vill ha mer än en kula. Om det verkligen är värt priset kan diskuteras, men friska smaker har man iallafall, jag föredrar lakrits och pistage. Man får en karibisk raggae vibe och om man inte är sugen på glass så finns är även avancerade smoothies att välja på.

Johannebergs Glass

Gibraltargatan 60

Johannebergs Glass
Johannebergs Glass

Smaker:  22 smaker – avokado, cappuccino, kokos, pistage, mint, italiensk choklad, vanilj, mango sorbet, champagne sorbet, passions sorbet, citron sorbet, ananas, banan, hasselnöt, melon, sommarbär, vit choklad med flera.

Pris: 1 kula 30 kr, 2 kulor 40 kr, 3 kulor 50 kr

Om du orkat ta dig från Götaplatsen ända upp till toppen av Gibraltargatan är du absolut värd en glass. Vad passar då inte bättre än lite glass från Johannebergs glass? Överraskande många smaker att välja mellan. Tyvärr kändes sorbetglassen lite isig och nådde inte upp i samma klass som hos Gelaterian t.ex., så håll dig till den vanliga glassen är mitt tips. Man fick heller inte den klassiska frågan rån eller bägare – så det är lite oklart om de har rån.

Nöjds Konditori

Stora Badhusgatan 12

Glass från Nöjds konditori.

Smaker: 7 smaker – vanilj, körsbär, romrussin, citron, mascarpone, hallon med flera.

Pris: 1 kula 30 kr, 2 kulor 40 kr, 3 kulor 50 kr

Om du precis nått fastlandet vid Stenpiren efter en strapats på Hisingen så ligger Nöjds konditori inte långt borta. Så varför inte passa på att köpa lite egentillverkad glass. Här har man inte så många smaker men jag tror nog ändå att du kan hitta något som faller dig i smaken.

Bräutigams

Haga Nygata 13

Bräutigams glass
Bräutigams glass i Haga.

Smaker: 12 smaker – citron crisp, biscotto, romrussin, mint-choklad, hallon sorbet, jordgubb, pistage, päron cognac, körsbär, lakrits, marsipan, vanilj

Pris: 1 kula 26 kr, 2 kulor 37 kr, 3 kulor 45 kr, 4 kulor 50 kr

Som turist i stan är en promenad längs Haga ett absolut måste. Då ligger Bräutigams perfekt till, här kan du svalka ner dig med kvalitetsglass till humant pris. Vad sägs om 4 kulor för i sammanhanget ynka 50 kronor. En hel del roliga smaker som inte hör till standardsmakerna har man också, lite vuxnare smaker så som romrussin och päron cognac t.ex. Är man inte sugen på glass så kan man alltid köpa en klassisk polkagris eller varför inte lite praliner. Rekommenderas.

Waffles

Vasaplatsen 11A

Glass från Waffles.

Smaker: 8 smaker – mango, blåbär, choklad, stracciatella, pistage, vanilj med flera.

Pris: liten 30 kr, mellan 40 kr, stor 50 kr

Drömmen för dig som älskar Belgiska våfflor. Om man vill så på stort riktigt så kan man köpa våffla med glass, den ultimata kombinationen! Smakerna är åtta till antalet vilket för dom till bottenskiktet i den ligan, men behöver man mer än pistageglass egentligen? Verkar dessvärre inte som man har rån.

Gelaterian

Grönsakstorget 1

Annons
Glasskaféet med snyggaste inredningen hittar du vid Grönsakstorget.

Smaker: 16 smaker – mörk choklad, citronsorbet, kokos-lime, lakrits, jordgubbssorbet, hasselnöt, blåbärssorbet, pistage, jordgubb med flera.

Pris: 1 kula 35 kr, 2 kulor 52 kr, 69 kr

Restaurangerna längs Västra Hamngatan har bytt namn och ägare fler gånger än jag kan räkna. Att då ge sig i kast med att börja sälja glass mitt i vintern känns vågat, går det verkligen att få lönsamhet i ett glasskafé? Att bygget med Vasabron har dragit ut på tiden så att platsen mer eller mindre är en återvändsgränd gör inte saken bättre. Men som en skänk från ovan så får vi den varmaste sommaren i mannaminne och folk verkar hitta hit nu när suget efter glass når toppnivåer. Inte konstigt – här gör man allt rätt och det märks att man lägger ner själen i det man gör. När det kommer till smakerna så finns det en bred variation.

Man har även den absolut snyggaste inredningen, i o.f.s. så är konkurrensen på den punkten närmast obefintlig.

Flickorna Kanold

Södra Larmgatan 14

Uppdatering 2020: Kanold har tyvärr stängt igen 🙁

Kanold vaniljglass.

Smaker: endast vaniljglass

Pris: 55 kr

Har du betat av hela denna listan och börja trötta på kulglass så kommer här ett alternativ för dig – klassisk mjukglass med choklad! Rolig lokal som för tankarna till en gammal speceriaffär. Kanold är naturligtvis mest kända för sina praliner så om du är chokladsugen så finns här mycket att välja mellan.

Liseberg

Örgrytevägen 5

Lisebergsstrut
Klassiska glassen ”tivolivåffla” på Liseberg.

Smaker: 10 smakervattenmelon sorbet, skruven sorbet, blåbär, himmelsk röra, gammaldags vanilj, jordgubb, brownie med flera

Pris: 55 kr

Har jag sparat det bästa till sist? Jag tror faktiskt det! Är man på en nöjespark så är tivolivåfflan en riktig klassiker. På Liseberg kallar man den Lisebergsstruten och den går minsann inte av för hackor! Tre kulor klass, vaniljklass och sylt! Alltsamman till ett förvånansvärt humant pris – 55 kr. Närmare glasshimlen än så kan man nog inte komma. Glassen kommer för övrigt från Triumf.

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annons