Sök

Del 2: Rundvandring i Göteborgs designbutiker

Annons

Ny helg och nya designbutiksbesök. Under lördagen betades två butiker av. Tyvärr så verkar det som att min teori från förra veckan om att Vi går mot ljusare tider börjar vackla något. I Möbelgalleri ANNA så var det en del folk, men långt ifrån så fullsmockat som jag upplevde förra helgen hos Svenssons i Lammhult. Inne hos Design living var det nästan stendött.

Inte hos någon av dessa butiker hittade jag så mycket som föll mig i smaken. Det som jag noterade hos framförallt Design living men även hos Möbelgalleri ANNA var att de inte hade så många nya spännande produkter. Hos Design living såg det exakt likadant ut som när jag var där sist – för kanske ett år sedan. Det var samma mattor, samma soffor. Kanske beror det på att de har världens minst lämpliga lokal för den verksamhet som de bedriver. Tre våningar med möbler, främst soffor som de förmodligen konkat upp för den branta och trånga trappan. Har de väl fått dit grejerna en gång så orkar de väl inte byta.

Möbelgalleri ANNA hade säkert en del nyheter, men inget som jag speciellt noterade. Men de hade definitivt en del gamla grejer, tex. hade de min gamla Bookworm hylla från Kartell av Ron Arad som jag köpte där för snart 10 år sedan. Visst, den får väl kanske anses som klassiker, men nån måtta får det väl ändå vara. Däremot så verkar de ha en hel del riktiga klassiker från en av mina favoriter, Arne Jacobsen, b.la. myran, sjuan och svanen.

 

Svanen i rött tyg, 29 220 kr.

Design living verkar ha riktat in sig mot soffor, hela övervåningen är full av soffor. Av det jag såg så var det inget som gjorde mig speciellt intresserad. Det skulle vara en av mattorna i så fall som jag var lite sugen på förra gången. Men en liknande matta köpte jag senare på IKEA, förmodligen betydligt billigare, den är jag nöjd med och håller än gör den också.

Återstår att se om det blir någon del tre. I så fall skulle den bestå av Boolia, BoConcept, Brand Design Center med flera.

Måste bara till sist dela med mig av kanske världens mest onödiga pryl, eller vad sägs som en 16.5 cm hög modell av Ägget i skala 1:6 för det facila priset av 3690 kr. Den hittade jag när jag sökte runt efter Arne Jacobsen.

Skalmodeller av bilar kan jag förstå, men av en fåtölj?

Uppdatering 2011-02-13:

Körde förbi Skanstorget och såg att Design living verkar ha lagt ner och att BoConcept nu istället har flyttat in i lokalerna. Jag kan förstå att verksamheten inte höll för Design Living, men att BoConcept flyttar in istället? Jag tycker som sagt att lokalerna inte är lämpade för en möbelaffär. BoConcept har tidigare under många år haft en riktigt fin lokal nere vid Fiskekyrkan. Kanske blev det för dyrt? Jag tror iof. inte att det kommer bli lätt för hyresvärden att hyra ut BoConcepts gamla lokaler till någon annan. I området så har flera lokaler stått tomma länge. Möjligtvis får BoConcept ett lite bättre läge nu, med flera designbutiker och köksbutiker i kvarteren.

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annons