Sök

Den ständiga jakten på de perfekta hörlurarna

Hörlurar brukar aldrig bli långlivade. Senast ut i jakten på de perfekta hörlurarna är Plattan från Urbanears.
Annons

Hörlurar brukar aldrig bli långlivade. Senast ut i jakten på de perfekta hörlurarna är modellen ”Plattan” från Urbanears.

Man har betat av sin beskärda del av hörlurar genom åren. Det är verkligen en förbrukningsvara. Speciellt hörlurarna som Apple skickar med i sina produkter. De är värdelösa och går i regel sönder efter någon månad. Min erfarenhet när det kommer till hörlurar är att man faktiskt får vad man betalar för.

De absolut bästa hörlurarna som jag ägt är mina Future Sonics FS1, modifierade av Ultimate buds. Så man fick en mikrofon med knapp för att styra sin iPhone. Just denna kära knapp har nu slutat fungera. Därför började jag så smått sondera marknaden efter ett par nya lurar. Det lutade längre åt ett par Etymotic hf3, tyvärr så kostar de närmare 1500 kronor. Ganska saftigt dyrt med andra ord, men säkert värt pengarna. De är inte  speciellt svåra att få tag på är här hemma i Sverige heller.

Men av en slump så snubblade jag över märket Urbanears som gör riktigt snygga hörlurar till betydligt humanare priser och de finns i nästan oändligt antal färger. Framförallt så gjorde modellen Plattan (ca 599 kr) mig intresserad. Det är en klassisk modell med headset-funktion. Inte någon in-ear modell som jag brukar köra med alltså.

Urbanears Plattan

Knappen för fjärrkontroll är pytteliten. Vet inte vad de tänkte där.

Plus
– Snygg design, finns i hela 14 olika färger.
– Gillar att man använder tygkabel. Mycket smartare än vanlig kabel i plast som spricker sönder som de gjort på mina Shure-lurar. Kabeln är även lite grövre än de hörlurskablar man är van vid.
– Går att fälla ihop.
– Gedigen byggkvalité.
– Zoud-plug så kompisen kan koppla in sina lurar, kul grej men som man förmodligen inte kommer använda.

Minus
– Man får ont i öronen om man har på dem en längre stund, de klämmer åt likt klädnypor kring öronen.
– Knappen för fjärrkontroll är pytteliten. Vet inte vad de tänkte där.
– Mycket klumpigare än in-ear modeller.

Jag är ännu inte helt såld på dem, jag tror att in-ear passar mig bättre. De har bra ljud men inte bättre än mina Future Sonics-lurar. För att vara så stora lurar så måste de nog allt ha någon killer-feature för att man ska välja att gå den vägen. Mitt råd är att satsa några hundralappar extra om så behövs och istället köra på en in-ear modell av hög kvalité. De kan du dessutom ständigt ha med dig i jackfickan.

Urbanears har annars en annan modell, Medis (ca 450 kr) som både är en in-ear samt att den är billigare. Annat som kan vara intressant att hålla koll på är det klassiska märket Marshall som just släppt två hörlursmodeller, Major (999 kr) som är en klassisk modell, gjord för att vara inkopplad i hemmastereon. Samt Minor (599 kr) som är en in-ear modell. Medis och Minor är för övrigt väldigt lika varandra, vilket inte är så konstigt. Hos Webbsverige kan man läsa att bakom båda dessa märken står Zound Industries.

Annons

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annons