Sök

En helg i Köpenhamn

Annons

Spenderade en weekend i Köpenhamn förra helgen. Dels ville jag åka iväg någonstans men också försöka få lite grejer gjorda var min tanke. Jag ville även passa på att bo i ett av världens fösta designhotellet Radisson Royal ritat av Arne Jacobsen (mer om det i en separat post). Med närmare 8 timmars tågresa så borde man få en massa grejer gjorda tänkte jag. B.la har jag en massa tidningar, RSS och mail som ska läsas igenom. Fick väl inte gjort allt som jag hade tänkt mig om man säger så. Att gå – och hitta – alla affärer som man tänkt gå runt i tar på krafterna.

Köpenhamn är annars en av mina favoritstäder, allt känns väldigt internationellt. Det enda som är lite lurigt är vilket språk man ska snacka. Numera brukar jag köra direkt på engelska, det blir enklast så. Många som jobbar i affärerna är svenskar så det känns som hemma. Här finns även många butiker som inte finns hemma i Göteborg som jag uppskattar, juicebaren Joe & the juice tex, juicedrinkar och shakes i en trevlig inredning full med fruktkorgar som får en att känna sig hälsosam. En sån kedja borde vi ha här hemma. Men billigt är det inte, det mesta är dyrare här än hemma. Inte läge för att göra några klipp alltså.

Här följer några bilder som jag tog under helgen.

På söndagar kan man käka brunch i Illum och lyssna på jazz.

Tuborgs julöl, fatöl på en cykel.
Wokshop, såg trevligt ut utifrån. Men fullsatt.

Joe & the juice

Som det kanske syns så är några av bilderna tagna med min iPhone 4. Tog även med mig min Canon 400D, men som sagt, det är inte alltid man orkar bära med sig den. Plus att man känner sig som värsta turisten med en stor kamera runt halsen. Då hade jag ändå bara mitt Canon EF 50mm f/1.4 USM objektiv med mig. Måste säga att jag inte är lika såld på det som många andra verkar vara. Tycker man blir väldigt begränsad med porträttformatet. Eller så behöver jag börja fota oftare för att bli bättre på det. Frustrerade när man inte når upp till samma nivå som många fantastiska bilder som man hittar på nätet.

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annons