Search

Mot ljusare tider (en rundvandring del 1)

Annons

Gjorde en egen liten omvärldsbevakning under denna fina höstdag i form av besök i de båda möbelbutikerna Norrgavel på Magasinsgatan samt Svenssons i Lammhults butik vid Järntorget här i Göteborg. Jag kan säga utan att överdriva att det var knôfullt med folk i båda butikerna och personalen hade fullt sjå med kunderna. Av denna minianalys drar jag slutsatsen att krisen är definitivt över, det tycks snarare vara som att vi befinner oss mitt inne i en högkonjunktur. För inte köper man en fåtölj för närmare 35 tusen ifall det är finanskris och det ekar tomt i plånboken.

Hos Svenssons såg jag några snygga gummibeklädda klädgalgar från danska HAY för ett helt okej pris. De kommer jag nog köpa en dag när det är lite mindre folk. Vid närmare eftertanke, varför ska jag köpa dem i butiken när jag kan köpa samma varor i Svenssons egna webbshop där de är 10% billigare? Dessutom är det just nu fraktfritt.

Eller så köper jag dem i Köpenhamn, är lite sugen på att åka dit faktiskt.

Jag fick blodad tand efter dagens designbutiksbesök, så nästa helg får det nog bli ett besök hos Design Living samt Möbelgalleri Anna, om inte för att se om min analys håller och få bekräftat att kunderna är lika många där.

Jag håller med i det som de hade skrivit i skyltfönstret;

Vi går mot ljusare tider.

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annons