Sök

Tiger startar konceptbutik

Annons

En artikel i DN handlar om 1. Tiger startar konceptbutik med jeans, 2 Acne startar en tidning.
Men det jag reagerade på var:

Varumärket Tiger Jeans så kallade kärnvärden är ”annorlunda traditioner”, ”stolt hantverk” och ”uppdaterad rock and roll”.

Att Tiger skulle stå för Rock-n-roll håller jag inte alls med om. Hade det rört sig om Nudie skulle det vara en helt annan sak, de är rock-n-roll, men Tiger? knappast. De är ju mest kända för sina mer uppklädda herrkollektioner.

Tiger gör rätt schyssta kläder med trevlig passform, deras jeanskollektion tycker jag dock är rätt tråkig. Det känns mer som ”jeans är riktigt hett nu – vi måste hänga på tåget”. Ungefär som med J.Lindeberg som började med jeans rätt nyligen de också.

J.Lindeberg har dock några modeller som är rätt snygga. Konstigt vore väl annars, gammal Diesel-medarbetare som Johan Lindeberg är.

Tigers jeans å andra sidan är väldigt mainstream utan ha något eget att tillföra.

Tyckte också att kommentaren från Sune var rätt kul

3 lakan för ett par blåbrallor. Kan väl bara gå att sälja i Gällivare.

Antar att Sune inte är allt för intresserad eller insatt i modebranschen.

Appropå priser så läste jag i en tråd på manligt.net att Acne tydligen höjt sina priser något sjukt mycket på några av deras modeller, till typ ~2000 spänn.

Aldrig att de är värda så mycket, om det inte är riktigt speciella. Då snackar vi selvage, eller nåt obskyrt japanskt jeanstyg. Men så verkar inte fallet. Har själv inte varit ute och kollat in den nya kollektionen.

Har Acne börjat få storhetsvansinne månne?

Ska sägas att jag inte kollat in Tigers nya jeanskollektion heller, de ska tydligen ha en selvage modell. Det låter ju positivt. Men jag är fortfarande skeptisk.

Annons

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annons