Sök

Ögonblicksbilder från Centralstationen

Annons

Hade planerat att dokumentera tågkaoset, extremkylan, snöchocken på Centralen när jag var på väg hem från jobbet. Men så speciellt spännande bilder blev det aldrig. För det första så har vi fått extremt mesigt med snö här i Göteborg om man jämför med övriga landet. För det andra så dog mitt kamerabatteri efter bara några få bilder. Det var orutinerat.

Det var ovanligt lugnt på Centralen faktiskt, trodde att den skulle vara överfull med nyårsresenärer, men det det som vilken kväll som helst. Här är iallafall ett urval av de foton jag fångade.

Göteborg C
Läppstiftet i julbelysning.
Hotell G i bakgrunden.
Ett SJ-tåg.
Lite snö har vi allt.

Centralen
Försenade tåg.
Ett tåg lämnar stationen.

Det som vägt upp bristen av något som tillnärmelsevis skulle kunna kallas för snökaos är att temperaturen legat stadigt under 10 minus på morgonen under hela veckan. Det har medfört en del problem för tågtrafiken. Främst verkar det som att det har påverkat pendeltågen.

Idag på nyårsafton verkar det bli en lugn dag vädermässigt, minus en grad just nu, mildaste dagen på länge. Tycker annars att det alltid brukar vara svinkallt vid tolvslaget när man ska ut å titta på alla raketer. Taxi-bolagen hade säkert hoppats på extremkyla, men det får nog och göra så det bli över ikväll ändå. Nu är kameran iallafall satt på laddning, kanske kan det bli några nyårsbilder.

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annons