Sök

Musikhjälpen 2010

Annons

Kollar ni eller lyssnar ni på Musikhjälpen? Om inte så har ni missat något, för om några få minuter så är det hela över för denna gången.

Musikhjälpen är verkligen ett riktigt härligt ”evenemang” om man kan kalla det för det.
Musikhjälpen är i första hand ett radioprogram där tre personer sänder dygnet runt inifrån en glasbur och folk kan skicka in sina låtönskningar för 50 kronor eller mer. I år så står buren på Gustav Adolfs torg i Malmö. Förra året var man på Avenyn i Göteborg. Man har även kunnat se programmet på webbteve och stundtals på SVT under veckan.

Under veckan så har jag inte följt programmet lika besatt som jag gjorde förra året, när de befinner sig i ens egen stad så blir det naturligtvis en helt annan grej. Förra året var jag även och tittade utanför buren när @ametistametist sände.

Men nu under helgen så har jag verkligen maxat intaget av Musikhjälpen. Man blir riktigt varm i kroppen av alla människors generositet. I första hand så har jag faktiskt följt det hela genom Twitter. Musikhjälpen-redaktionen har själva varit duktiga på att twittra med bland annat @maria_s i spetsen. På just Twitter så har den numera välkända artisten Petter dragit igång någonting som han har kallat för #stepyourvdgameup, en uppmaning till alla svenska VD’s att steppa upp sitt game och skänka lite pengar. Det har blivit en hejdundrande succé och han har dragit in över 700 000 kronor. Helt otroligt att någonting som började som ett litet skämt har kunnat växa till denna monsterhög av pengar. Toppar listan gör Sven Hagströmmer som dunkade in hela 100 lakan. Respekt.

Hela Musikhjälpen har förresten redan slagit ett helt otroligt rekord med över 12 miljoner kronor insamlat till Radiohjälpens kampanj ”Barn är inte till salu”, som kommer gå till kampen mot handel med barn. Jag vill inte vara sämre och dubblar summan mot vad jag gav förra året.

Trodde bergis att de skulle vara i Stockholm i år, men så blev det alltså inte. Därför hoppas jag att de är tillbaka i Göteborg 2011!

Fantastiskt vad lite musik kan göra.

Uppdatering kl 23:54

Petter nämner en intressant sak på Twitter:

Han har helt rätt i det han säger, jag kan inte se någonting om Musikhjälpen på Aftonbladet. Expressen skriver en liten notis om det. Av de andra större  tidningarna ser jag bara Sydsvenskan och GP. Att Sydsvenskan skriver om det får anses självklart eftersom det sändes från Malmö. Även på Twitter har det varit förhållandevis lugnt. Ja på taggen #mh10 har det naturligtvis rullat på i strid ström. Men det har inte varit samma tryck som under melodifestivalsändningarna direkt, och det verkar vara andra delar av Twitter som har engagerat sig i detta.

Annons

Radio har verkligen ingen hög status i mediebranschen.

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annons