Sök

Illy Espresso

Annons
Rosteri: illy

Vikt: 250g

Pris: 204kr/kg

Rostad: Uppgift saknas.

Bäst Före: 05/2010

Malningsgrad: 1.1

Rostmästare: Uppgift saknas.

Ursprung: Uppgift saknas.

Blandning: 100% arabica.

Jag måste erkänna att man känner sig lite som en desperat a-langare när man går och köper sitt kaffe i ICA-butiken. Valet föll på Illy, det som är lite speciellt med Illy är att deras kaffe kommer i en burk och inte i en påse som man är van vid. Designmässigt så är burken i mitt tycke en fullträff, den sticker helt klart ut från mängden. Dock så får man lite industruproduktions-känsla när det kommer i en konservburk, och enligt texten på burken så är den både ISO 9001 certifierad och ”sealed in protective environment”.  Försökte få fram information om den har envägsventil som finns på påsarna eller inte, hittade en tråd på Home Barista som diskuterade det, jag hittade även en beskrivning av burken på en annan webbplats. Slutsatsen jag drog är att den förmodligen inte har det. Om de dessutom trycker in kväve i burken så är det än mindre troligt. Så förmodligen så är burken inte speciellt lämpad att förvara kaffe i, det mår nog bättre när det ligger i en påse med ventil, men det är en väldigt snygg burk.

Färskt kaffe är det inte tal om här, gud vet hur länge denna burken stått på bullan i butiken. Kan inte tänka mig att de säljer allt för mycket espresso-kaffe i i den butiken. Bäst före 05/2010 står det på burken. Det säger väl en hel del. Om de har en bäst före på två år så skulle det betyda att kaffet är fyra månader gammalt.

Det märks kan jag säga, den har en väldigt tunn creama, vilket skulle kunna tyda på att det är gammalt. Men det är lätt att få till jämna skott, det rinner fint.

Smakmässigt så har den väl inte den mest sofistikerade karaktären, men det duger fint om man tex. vill ha ett kaffe att träna med. Man får valuta för pengarna – och en snygg burk på köpet.

 

Annons

 

 

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annons