Rosteri: da Matteo
Vikt: 250g
Pris: 360kr/kg
Rostad: 12/8 2008
Rostmästare: Uppgift saknas.
Bäst Före: Uppgift saknas.
Malningsgrad: 1.1
Producent: Magali Quispe, El Paraiso
Region: San Ignacio 5ta zona, Carrasco la Reserva, Bolivia
Altitud: 1600 meter
Typ: Arabica Typica och Caturra
Rostning: Trumrost, total rostcykel 15.5 minuter (3 min in i 1st crack)
Smakprofil: Söt, med en krämig kropp och toner av choklad och torkad frukt.
Beskrivning
Som jag nämnde i förra inlägget i serien så har jag stora förhoppningar på denna böna. Ursprung ”Bolivia” låter helt klart spännande. Toner av choklad och torkad frukt enligt hemsidan. Har varit en stor anhängare av alla bönor med smak av choklad tidigare men har nu på senare tiden blivit mer nyfiken på en lättare och fuktigare smak. Vanligtvis brukar det även vara jämställt med exklusivt och dyrt som sjutton. Då jag inte känner mig så varm i kläderna att jag snabbt kan ställa in kvarnen för en ny böna så avstår jag den typen av bönor ett tag till. ”Kasta pengarna i sjön”-känslan blir lite väl stor.
Detta är väl inte direkt något superbilligt kaffe heller, men förhoppningsvis så kommer det bli en bra kompromiss. Men jag är något rädd för att den kan få det svårt för att leva upp den fruktiga nivå som jag skulle önska.
Det första man märket är att den har en väldigt härlig arom. Den är även betydligt ljusare jämfört med Tres Flores, förhoppningsvis betyder det också att den inte har en lika tung karaktär.
Eftersom kaffet är så färskt (rostad för en vecka sedan) så kommer jag ställa in kvarnen lite grövre till en början.