Sök

Gör backup på dina WordPress widgets!

Göt backup av dina widgets i Wordpress. Du vet aldrig när du kan behöva dem.
Annons

Vill tipsa om att du bör omedelbart bör göra backup på dina WordPress widgets!

Speciellt om du är en sån som jag som mer eller mindre knarkar widgets. Totalt har jag 19 widgets fördelade på nio stycken sidebars.

Skulle dina widgets av någon anledning försvinna så kan du inte återställa dem på ett enkelt sätt.

Widgets är ett väldigt smidigt sätt att förändra och flytta runt innehållet i din blogg. Det kan vara att du vill ha in ett tagg-moln, en sökruta eller vad som helst.

Om du är lika naiv som mig och tror att om man bara gör en backup av databasen så följer dessa inställningar med – då får du tänka om!

Ja, de kommer med i en backup av databasen, dock så är de i ett sådant format att de inte lätt låter sig återställas.

De ligger i tabellen ”wp_options”, fältet ”option_name”. Där inne kan du hitta dem om du filtrerar ut innehållet med %widget%. Inte helt trivialt alltså. Dessutom är det mer eller mindre omöjligt att försöka luska ut vilken ordning de fanns i.

Jag råder dig därför att skriva ner innehållet samt alla dina widgetinställningar i en textfil, denna textfil låter du följa med i ditt backupschema. Speciellt innehållet i dina PHP Code widgets bör du skriva upp, de som finns inbyggda i WordPress är enklare att återställa. Gör även en skärmdump på din widget-sida i kontrollpanelen. Så du kan lägga tillbaka dem i sin ursprungliga ordning.

Detta tar dig en halvtimme att göra, men kommer spara in flera timmars jobb längre fram om det skulle bli problem med din WordPress.

Har dina widgets totalt spårat ut totalt kan du installera en plugin som heter Widgets reset. Observera att den gör endast en reset tillbaka till defaultinställningar, den återskapar inte widgets som du lagt till själv.

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annons