Archive for augusti, 2005

Här är min blogg

lördag, augusti 27th, 2005

Behövs det verkligen ytterligare en blogg? Nej, antagligen inte. Kommer någon läsa det jag skriver? Föga troligt.
Men jag lägger ut den här iallafall.

Förra gången jag testade att lägga upp en blogg på min webbplats provade jag med Movable Type. Men jag tyckte den var rätt krånglig, och framförallt väldigt bökig att ändra designen som jag ville. Efter det så har mitt webbsnickrande legat nere, även bloggsvären har jag hållit mig rätt så utanför.

Men nu under min semester, när det var så dåligt väder, provade jag på WordPress. Jag blev rätt imponerad faktiskt. Väldigt lätt att installera och inte alls speciellt svår att modifiera. Även om jag nog krånglade till det i onödan då jag inte utgick från det enklaste temat. Förutom fördelarna som jag just nämt så har den flera andra fördelar. Det är open source, vilket alltid är trevligt. Dessutom har den ett väldigt aktivt community som utvecklar diverse plug-ins.

Beach 2006: Dag 1

tisdag, augusti 23rd, 2005

Idag träffade jag min PT Marie. Jag fick göra diverse tester, bl.a. gjorde jag ett konditionstest på cykel. Resultatet av det blev att jag hamnade längst ner på skalan! Sämst! Det gick inte ens att få sämre resultat!
Jag blev närmast chockad när jag fick reda på det. Speciellt med tanke på att min kondition varit ännu sämre tidigare. Men nu, jag går ju jättemycket varje dag. Trodde iallafall jag skulle hamna på medelbetyg iallafall.
Lite skyller jag på att jag redan var anfådd när jag kom dit då jag var ute i sista sekunden (som vanligt) och fick cykla som en galning för att inte komma för sent.

Vidare fick jag lära mig några olika övningar för att träna bröst/rygg/biceps/triceps. Efteråt så känns det riktigt bra. Det känns bra att ha en PT som kommer med positiva kommentarer och peppar en. Speciellt nu i början av träningen så man kommer igång ordentligt.

Den andra delen i detta projektet är kosten, mycket protein ska jag äta fick jag veta. Överhuvudtaget så är det mycket i mina kostvanor som måste bli bättre. Ska försöka skärpa mig med frukosten också.

Dessutom ska jag dra ner på sockret rejält. Min tandläkare var inte alls glad vid senaste besöket. All Coca-Cola åker bort! Endast light-läsk för mig framöver.

Men summa summarum, En kanonstart för Beach 2006!

Skrotslaget – ännu ett fiasko för SVT

lördag, augusti 20th, 2005

Nu såg jag iof endast den sista kvarten av SVTs nya program Skrotslaget. För er som sett Scrapheap Challenge/Junkyard Wars (ett av mina favoritprogram) inser att det är därifrån de har fått idén.

Istället för att vara ute på en skrot – där skrot brukar finnas – har de flyttat in i studiomiljö med publik. Allt känns väldigt konstgjort och inte alls så genuint och naturligt som i orginalet.

Edit: Nu har jag sett reprisen, och programmet var inte så fruktansvärt kass som mitt första intryck ingav. Men det är långt ifrån lika bra som orginalet.

Jag har åkt på en överdos av mode-bloggar

lördag, augusti 20th, 2005

Ja, det är sant. Jag vet knappt hur det gick till. Som jag skrivit om tidigare så har jag på senare tiden blivit mer och mer intresserad av bloggsfären.

Det absolut allra bästa sättet att följa alla bloggar man finner intressanta är självklart genom RSS. Tittar jag i mitt flöde i RSS-läsaren så inser jag att bloggar som handlar om mode upptar bortåt en 60%.

Hur har då detta gått till? Jo, som säkert många andra så blir det lätt att man surfar vidare till bloggar som tillhör personer som har kommenterat på bloggen man läser. Eftersom de många gånger är intresserade av samma sak, i detta fallet mode, så blir det att de i sin tur också skriver om mode i sina bloggar.

Det är detta som gör bloggandet levande och intressant.

Som motvikt till allt detta mode måste jag nu alltså besöka en kille som bloggar om chiptrimmade motorer, sveriges fotbollslandslag eller hur man köper öl billigast från Tyskland.

Har dock inte gått så jättebra hittills. Jag tror minsann att det är a womans world när det kommer till bloggeriet.

Jag har klickat som en galning på både intressant.se och nyligen.se utan att ha hittat allt för intressanta bloggar. Antingen är det bloggar med kilometerlånga texter i fontsize 5px, vem orkar läsa igenom sånt? Eller är det blogg á la dagbok med folk som skriver vad de gör med sina patetiskt ointressanta liv, ointressant för dem som inte känner dem iallafall.

Bådar inte alls gott för min egna blogg, tänk om jag också hamnar i träsket bland meningslösa bloggar.
Hemligheten tror jag ligger i att skriva om saker som verkligen intresserar. Vara påläst och intresserad om det man skriver. Att hålla sig till ett specifikt ämne tror jag inte heller skadar.

Tveksamt om jag kommer hålla mig till dessa regler själv, då jag är ganska lat och inte tillräckligt insnöad i nåt speciellt område.

Tiger startar konceptbutik

fredag, augusti 19th, 2005

En artikel i DN handlar om 1. Tiger startar konceptbutik med jeans, 2 Acne startar en tidning.
Men det jag reagerade på var:

Varumärket Tiger Jeans så kallade kärnvärden är “annorlunda traditioner”, “stolt hantverk” och “uppdaterad rock and roll”.

Att Tiger skulle stå för Rock-n-roll håller jag inte alls med om. Hade det rört sig om Nudie skulle det vara en helt annan sak, de är rock-n-roll, men Tiger? knappast. De är ju mest kända för sina mer uppklädda herrkollektioner.

Tiger gör rätt schyssta kläder med trevlig passform, deras jeanskollektion tycker jag dock är rätt tråkig. Det känns mer som “jeans är riktigt hett nu – vi måste hänga på tåget”. Ungefär som med J.Lindeberg som började med jeans rätt nyligen de också.

J.Lindeberg har dock några modeller som är rätt snygga. Konstigt vore väl annars, gammal Diesel-medarbetare som Johan Lindeberg är.

Tigers jeans å andra sidan är väldigt mainstream utan ha något eget att tillföra.

Tyckte också att kommentaren från Sune var rätt kul

3 lakan för ett par blåbrallor. Kan väl bara gå att sälja i Gällivare.

Antar att Sune inte är allt för intresserad eller insatt i modebranschen.

Appropå priser så läste jag i en trådmanligt.net att Acne tydligen höjt sina priser något sjukt mycket på några av deras modeller, till typ ~2000 spänn.

Aldrig att de är värda så mycket, om det inte är riktigt speciella. Då snackar vi selvage, eller nåt obskyrt japanskt jeanstyg. Men så verkar inte fallet. Har själv inte varit ute och kollat in den nya kollektionen.

Har Acne börjat få storhetsvansinne månne?

Ska sägas att jag inte kollat in Tigers nya jeanskollektion heller, de ska tydligen ha en selvage modell. Det låter ju positivt. Men jag är fortfarande skeptisk.

Caffeine Free Coca-Cola

torsdag, augusti 18th, 2005

Coca-Cola, Coca-Cola Vanilla, Coca-Cola Caffeine Free

Köpte en Caffeine Free cola idag. Mest för att se hur den smakade.
Tja, som rikig cola smakar den ju inte. Den smakar mer som all annan cola baserad på lightprodukter istället för socker. Lite sådär artificiell smak på det hela.

Man fattar ju varför man vill ta bort sockret, men varför skulle man inte vilja ha koffein. Det har jag lite svårt att förstå. Någon får gärna förklara.

Nej, ge tillbaka min Vanilla Coke!
Ja ja jag vet att jag endast var bland en handfull som gillade den, men ändå. Jag vill ha den. Passade perfekt när man lagar sin egen hamburgtallrik. Man känner sig som en äkta amerikan.

Min favoritaffär ICA Focus hade den in i det sista, längre än de flesta. Men nu verkar det inte bättre än att Coca Cola tagit bort den ut sortimentet.

Om det var för att göra plats åt Caffeine Free Coca så var det hler klart inte värt det, IMHO.

Beach 2006: Vilket gym ska man välja?

torsdag, augusti 18th, 2005

Det ska börjas i tid. Jag kan inte skylla på tidsbrist iallafall, med närmare ett år kvar till nästa sommar.
Steg ett i mitt nya projekt Beach 2006 blir att välja gym. Eller igentligen, det första steget, steg 0, att köpa träningskläder är redan avklarat. Det var minsann inte helt lätt, utbudet på träningskläder för män är riktigt dåligt måste jag säga. Kanske komemr jag skriva mer om det senare.

Nu att det bara gymsteget kvar för mig innan det ska börjas tränas på riktigt allvar.

Efter att ha tittat runt lite på utbudet här i Göteborg så märkar man snart att det finns en uppsjö av olika gym att välja på. Jag har sammanställt de flesta jag hittat i en Gymguide. Det kan ju vara fler som kan ha nytta av den informationen.

För mig så står valet mellan; Hagabadet, World Class och Pyramiden. Eller kanske nyöppnade Sportlife på Drottninggatan.

Alla har både fördelar och nackdelar och varierande utbud.

SATS tror jag inte att det blir, har hört en del del negativt om den kedjan.

Ett alternativ kan ju vara att provträna på de olika gymen, det brukar de flesta kunna erbjuda.