Sök

Startskottet för Asien 2008!

Annons

Vacation ApprovedJapp då fick man då sin ledighetsansöken godkänd! Vilket betyder att jag kan sparka igång mitt reseprojekt på riktigt allvar.

Resan kommer sträcka sig över 33 dagar och gå runt omkring Asien. Det kommer att bli en intensiv resa, kanske är jag lite väl överoptimistisk tidsmässigt, men jag vill se så mycket som möjligt på den tid som jag har till mitt förfogande. För närvarande ser resplanen ut som följer:

Kina (Shanghai)

Efter att ha läst en intressant artikel om Singapore i tidningen När&Fjärran var min första tanke att åka hit först, ta in på ett lyxigt hotell och – som i artikeln – prova på ett spa. ”Unna dig ett lyxhotell till budgetpris, en uppfriskande spabehandling och ät gott”. Det är möjligt att motsvarande hotell är billigare än i Europa. Men med asiatiska mått så blir det minsann inte så billigt. För tre nätter så blir hotellet (lyx) ungefär dubbelt så dyrt som i Shanghai, dessutom så är flygbiljetten upp till 2000 kr dyrare till Singapore än till Shanghai. Så när man kan åka längre, komma till en betydligt mer spännande stad så är valet inte så svårt. Det finns egentligen bara tre nackdelar med att åka dit.

1. Man behöver visum. Liten grej i sammanhanget och lätt att fixa.

2. Då jag tänker åka (februari) så är det vinter och temperaturen ligger bara på några få plusgrader. Detta skapar problem eftersom jag då måste packa med mig betydligt mer kläder. Har inte riktigt bestämt mig hur jag ska lösa detta än.

3. Man kan inte räkna med att de kan någon engelska, speciellt inte taxichaufförerna. Detta kan ju i och för sig göra det hela mer exotiskt och spännande. Men nog skulle det vara skönt att kunna göra sig förstådd. Eventuellt kanske jag kommer välja ett hotell som inte ligger super-centralt, vilket betyder att jag kommer få behöva åka en hel del taxi.

Vietnam

Vet inte riktigt varför jag villa resa hit, men det ärnågot visst som lockar. Man vill gärna se hur de lever. Kan tänka mig att det blir stora kontraster från det man är van vid.

Malaysia (Kuala Lumpur)

Min andra storstadsweekend under resan. Som av en slump så kommer jag att kunna se två av världens fem högsta skyskrapor under min resa. Shanghai World Financial Center och Petronas Towers i Kuala Lumpur. Med lite tur så får jag ett hotellrum med utsikt över byggnaden. Riktigt kul eftersom jag tycker arkitektur är intressant.

Indien

Annons

Detta är landet jag som ser fram emot mest faktiskt, det har seglat upp som en underdog från ingenstans. Billigt, god mat och fina stränder i Goa är vad jag ser fram emot här.

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annons