Archive for april, 2011

10 kaffehak att besöka under din nästa Göteborgsvistelse

söndag, april 17th, 2011

Göteborg är känd för sin cafékultur. Den mest kända cafégatan är förmodligen Vasagatan. Men det är inte på denna gata du hittar de bästa haken. Här är mina 11 bästa kaffehak – utan inbördes ordning. Besök gärna något av dem nästa gång du är i stan.

1. da Matteo Passagen (Södra Larmgatan 14)
da Matteo i Passagen är lite av en institution när det kommer till kaffe i Göteborg. Matts och gänget brinner verkligen för sitt kaffe och flera av dem är aktiva inom SCAE (en branschförening för specialkaffe). Under årens lopp har de haft flera framskjutande placeringar i Barista Cup.

Primetime: Under helgerna är här alltid mycket folk.
Kaffe: da Matteo rostar sitt eget kaffe bara några hundra meter bort. På sin andra enhet da Matteo Torrefazione på Magasinsgatan där man utöver rosteriet även har ett surdegsbageri.
Missa inte: Uteserveringen som är öppen året runt!

Den nya maskinen med paddlar, da Matteo Passagen.

da Matteos egenrostade kaffe.

da Matteo Passagen.

2. Doppio (Linnégatan 7)
Doppio är ett av få ställen där du kan beställa en ‘flat white’ utan att få ett stort frågetecken tillbaka. Baren drivs nämligen av två snubbar från down under. En rolig detalj är ‘banksystemet’, där man kan sätta in pengar. Saldot finns noterat på en vägg. Baren har nyligen genomgått en ombyggnation. Jag är inte helt säker på att det blev till det bättre.

Primetime: Under helgen är detta ett soft ställe att hänga på.
Kaffe: Italiensk espressoblandning, inget för den som håller sig borta från robusta. Upptäckte att man gått över till en egen blandning rostad av Kahls. Helt klart ett steg framåt!
Missa inte: deras finfina toastade sandwitch.

Money in the bank, Doppio (före ombyggnaden).

3. Bar Centro (Kyrkogatan 31)
Till Bar Centro går man främst för den genuina stämningen, här infinner sig en skön italiensk känsla. Ett perfekt stopp för pojkvännen som inte orkar följa med sin flickvän inne på NK. Men det är inget ställe för tjejgänget som vill sitta och fika i timmar. För det rekommenderar jag Espresso House inne i NK.
Primetime: Under lunchrusningen.
Kaffe: Passalacqua Mehari, känd italiensk espressoblandning.
Missa inte: ta med koppen och något av deras fina italienska bakverk ut på gatan.

en ståbar i italiensk stil.

4. Bar Piccolino (Kungsgatan 10B / Lasarettsgatan)
Ännu en ståbar. Många hävdar att Piccolino t.o.m. är bättre än Bar Centro när det kommer till genuinitet . De två som är bakom baren är i alla fall väldigt trevliga.
Primetime: När Italien spelar under fotbolls-vm så blommar Piccolino verkligen ut. Då skulle man lika gärna kunna befinna sig i Italien.
Kaffe: Tidigare körde man Mokambo, en italiensk blandning. Men nu verkar man ha gått över till nån egen blandning. Påsar med Bar Piccolino logga kunde jag skymta. Men det är fortfarande en italiensk blandning där robustan regerar.

Autograf-väggen hos Bar Piccolino.

5. Bar Italia (Prinsgatan 7)
Denna kaffebar på Prinsgatan i Linnéstan är kanske den bar som tagit det italienska konceptet allra längst. Mer eller mindre allt som man serverar kommer från Italien. Här kan man även köpa deras egenimporterade olivolja och andra italienska produkter. Utöver stans längsta kaffemeny kan man även stoltsera med stiliga baristor i slips!
Primetime: Hög stamfaktor. Kanske allra högst under helgen då här är knôkfullt.
Kaffe: italiensk blandning.
Missa inte: Den turkosa vespan man smällt upp på väggen.

ingen tvekan varifrån influenserna kommer. Bar Italia.

6. Café con Amor (Skanstorget 1)
På denna adress har verksamheterna avlöst varandra genom åren. Först tror jag det var ett café, sen blev det en chokladaffär, och nu är det ett café igen. Men med en skillnad – nu verkar det gå som tåget. Hur kan det komma sig kan man då fråga sig, läget är långtifrån det bästa och de konkurrerar med Blue Mountain bara nån meter ifrån (och sedan en vecka tillbaka även med Proviant, se längre ner). Svaret – som jag påtalat tidigare – beror på vem som driver verksamheten (bloggaren Syn City skriver klokt om just detta). I det här fallet heter ägarna Jill och Johanna. Två supertrevliga tjejer som får en att känna sig välkommen och vilja besöka dem igen. Ska man anmärka på något så är lokalen lite trist, det är lite källarlokals-vibbar över loftet. Är det en mysig lokal du är ute efter så rekommenderar jag i så fall Le Petit Café eller möjligtvis Biscuit. Men då får du inte lika bra kaffe.
Primetime: under filmfestivalen går verksamheten på högvarv. Granne ligger den klassiska biografen Capitol, en av de sista singelbiograferna som finns kvar i stan.
Kaffe: espressoblandning från da Matteo.
Missa inte: Salladen är storsäljaren här. Men missa inte äppelpajen. Har stans färggladaste uteservering.

Helgbrunch på Con Amor. Kaffet serveras ur söta små koppar.

7. Kafé Marmelad (Mariagatan 15)
Har du virrat bort dig ända bort till Majorna så förtjänar du en god kopp kaffe. Då är Kafé Marmelad ett säkert kort. Ja, det är det enda vettiga stället som finns i området faktiskt. Ett av få caféer som omfamnar specialkaffet. Ägaren Poyan är även aktiv inom SCAE och har varit domare i Barista Cup. Trevlig lokal i tre våningar.

Primetime: under sommaren, utmärkt stopp på hemvägen från en utflykt i södra skärgården. Absolut bäst drag är det när de bjuder på live-spelningar. Under tidigare år har storheter som Hellsongs och Maia Hirasawa spelat på deras uteservering som är riktigt stor för att vara ett café.
Kaffe: egen blandning som är rostad av Johan & Nyström.

Under livespelningen med Maia Hirasawa! Ägaren Poyan himself i mitten av bild.

8. Mahogny Korsvägen (Skånegatan 35)
Mahogny var en gång i tiden ett av mina favoritställen. Numera är det inte så ofta som jag går hit. Men det är fortfarande en kaffebar som absolut är värd att besöka. Framförallt om du ska till Svenska Mässan, Mahogny ligger precis över gatan vid Korsvägen.

Primetime: förmodligen när någon av de stora mässorna på Svenska Mässan pågår, som bokmässan eller hundmässan.
Missa inte: väggen med porträtt över alla stammisar.
Kaffe: italiensk blandning. Mahogny bedriver även importverksamhet av italienskt kaffe.

Mahogny har uteservering under sommaren.

9. Castellet (Kastellgatan 14)
Castellet är förmodligen det enda caféet i stan som tagit sin inspiration från England. Vilket betyder att här kan man få afternoon tea och käka goda scones. Med en skön inredning och en helrätt branding kommer man en lång väg. “Fancy a cup?” – hur skön är inte den?

Primetime: under helgen när alla linnébor vill käka brunch.
Missa inte: Kolla in AGA-spisen, vilken pjäs! Man har även foto-konst på väggarna där man bjuder in konstnärer att hänga upp sina verk.
Kaffe: blandning från det lokala rosteriet da Matteo.

Charmiga Castellet med känsla för stil.

10. Magasin 11 (Magasinsgatan 11)
En inredningsbutik, en espressobar, en kaffemaskinsaffär, en glassbar, webbshop. Karin som driver Magasin 11 har allt och lite till. Ett utmärkt stopp för dig som är designintresserad med nostalgiska amerikadrömmar. Italien möter USA. Kaffet får du från Jenny, baristan med stans skönaste stil.

Primetime: Under sommaren på den lilla uteserveringen, eller sitta och mysa en förmiddag på loftet en regnig höstdag.
Kaffe: månadens böna, främst italienska espressoblandningar. Men du kan även välja ekologiska FTO från Johan & Nyström.
Missa inte: Milkshaken och den italienska glassen.

half 'n' half och italiensk glass!

amerikansk dinerstuk hos Magasin 11.


Barista Coffee Bar – favoriten som ramlade ur listan

Barista Coffe Bar skulle haft en självklar plats på min lista. Här brukade jag stanna till minst en gång i veckan. Baristan bakom en bar kan verkligen bära eller brista en verksamhet. Är det en riktigt bra och trevlig barista så behöver man inte ens ha det perfekta kaffet. Själv så är jag inte så förtjust i kaffe med mycket robusta, men det finns ställen som jag går till ändå för man får ett trevligt bemötande. I detta fallet hade man båda. Trevlig barista, bra kaffe (Johan& Nyström) och mycket kärlek.

Vad har då hänt med Barista Coffe Bar? Jo, det är med stor sorg jag nyligen konstaterade att man har bytt både namn och ägare. Utsikten för att man ska få bra kaffe där framöver är högst osäker. På grund av detta så kan denna bar inte längre få min rekommendation.

Slut med kaffekärleken?

Proviant – nykomling att hålla ögonen på

Lokalen på Sprängkullsgatan 10A har länge stått tom och öde. Men nu har här minsann hänt grejer. Till adressen har en brokig samling företag flyttat in (Mockup advertising, P.A.P Accessories, Fernström photography och Ikachan digitalstudio). Medan övervåningen går i hippt reklambyrå-vitt andas nedervåningen betong och industrikänsla med en doft av läder. Även om materialvalen känns påkostade är det samtidigt såpass avskalat att det gränsar till det trista och opersonliga. I denna lokal har nu ett nytt kaffehak öppnat upp, Proviant. De verkar kalla sig för café men jag tycker det mest liknar en förvuxen kaffebar. I framtiden verkar även tanken vara att man ska kunna få sig ett glas vin. Ambitionerna är det i alla fall inget fel på. Kaffet man serverar kommer från Love Coffe. Mig veterligen den enda kaffebaren i stan som släppt in skåningar i sin kvarn. En kaffebar som har alla förutsättningar att kunna locka till sig stadens hippa och trendiga kids. Potential att locka till sig laptop-nomaderna och bli Göteborgs motsvarighet till Stockholms Il Café. Det som talar emot är barborden som inte gör det till en optimal arbetsmiljö samt avsaknaden av elkontakter några stycken finns faktiskt. Hursomhelst är det kul med någon som vågar sig på ett nytt koncept.

Primetime: Precis nyöppnat och bara en vecka gammal så framtiden får utvisa vart det bär hän.
Kaffe: Love Coffee Espresso.
Märkligaste: Den röda kon utanför.

baren hos proviant med rejäla barstolar, notera även den läderklädda bardisken.

öööhh... Why?

Stresstest på Göteborgs caféutveckling
Caféutvecklingen i Göteborg har under den senaste tiden varit en tragisk historia. När det i både Malmö och i Stockholm växer fram mikrorosterier som svampar ur jorden så står utvecklingen i Göteborg still eller t.o.m. backar. Tre aktörer har knäckt nöten för att lyckas i den här stan. De tre är Espresso House, Condeco samt Le Pain Francais. För Le Pain Francais så verkar både gamla Kafé Vallgatan som de tagit över samt senaste tillskottet på Vasagatan gå på högvarv. Det är alltid fullt med folk när man tittar in. Även Condeco expanderar och ska öppna nytt på Östra Hamngatan bredvid Lagerhaus. Göteborg är helt klart en robusta-stad där de brända smakerna dominerar a la italienskt kaffe.

Ingen av dessa kedjor speciellt roliga för oss specialkaffeanhängare. För oss så är det da Matteo som håller den fanan högst, faktum är att de mer eller mindre är ensamma om att bära den. Vilket i sig är lite trist då de nästan skaffat sig en monopol-position. Förutom sina egna enheter så har Café Con Amor, Castellet, En Deli Haga och säkert någon mer kaffe från da Matteo.

Uppdatering
Inser att det inte är så schysst att tips om en massa kaffebarer och sedan inte tala om var de ligger. Därför har jag skapat en Gowalla trip. 5 olika checkins krävs för att klara den. Prova gärna den!

Rubrikerna är även kompletterade med adresser.

Appuyez sur le bouton (dagens feelgood)

torsdag, april 14th, 2011

Utan tvekan blir detta klippet dagens feelgood.

Via Swiss Miss.

Direktflyg från Göteborg

söndag, april 10th, 2011

Svd hade en artikel Direkt ut i världen om direktflyg från Stockholms flygplatser. Jag vill inte vara sämre utan har därför sammanställt en lista över samtliga direktlinjer från Göteborg.

Från Landvetter

Alicante (City Airlines)
Amsterdam (KLM)
Antalya (Fritidsresor, Solresor, Ving, Nazer, Detur)
Aquaba (Apollo)
Århus  (British Airlines)
Arrecife (Lanzarote) (Solresor)
Barcelona (City Airlines)
Bastia, Korsika (Langley)
Belgrad (JAT Airways)
Bergen (City Airline)
Berlin (Schönefeld: Easyjet, Tegel: Air Berlin)
Birmingham (City Airlines)
Bodrum (Ving)
Borlänge (Svenska Direktflyg)
Bryssel (Brussels Airlines)
Budapest (Malev Hungarian Airlines)
Burgas (Fritidsresor, Apollo)
Cancún (Fritidsresor)
Catania (Sicilien) (Fritidsresor)
Chania (Kreta) (Fritidsresor, Solresor, Apollo)
Colombo (Apollo)
Djerba (Apollo)
Dubrovnik (Solresor)
Düsseldorf (Lufthansa)
Enfidha (Fritidsresor)
Erbil (Tor Air, Viking Airlines, Viking Hellas)
Frankfurt (Lufthansa)
Fuerteventura (Apollo)
Funchal (Madeira) (Solresor)
Genève (STS, Vingresor)
Grenoble (Langley)
Hamburg (Lufthansa)
Helsingfors (Blue1, City Airline, Finnair)
Heraklion (Kreta) (Nazer)
Hurghada (Fritidsresor, Solresor)
Innsbruck (Lion Alpin)
Istanbul (Turkish Arilines)
Izmir (Nazer)
Karpathos (Airtours)
Kavala (Apollo)
Köpenhamn (SAS)
Korfu (Apollo)
Kos (Apollo)
Krabi (Fritidsresor)
Krk (Charter)
Lamezia (Charter)
Larnaca (Fritidsresor, Ving)
Las Palmas (Charter)
London (Gatwick: Easyjet / Heatrow: British Airlines, SAS)
Luleå (City Arilines)
Lyon (City Airline)
Malaga (City Airlines)
Manchester  (Easyjet, City Airlines)
Marsa Alam (Fritidsresor)
Menorca (Solresor)
Monastir (Detur)
Mugla/Dalaman (Fritidsresor)
München (Lufthansa)
Nice (City Airline)
Oslo (Wideroes Flyveselskap)
Östersund (City Airline)
Palermo (Solresor)
Palma de Mallorca (City Airlines)
Paris (Air France)
Phuket (Fritidsresor, Apollo)
Ponta delgada (Azorerna) (Solresor)
Prag (City Airline)
Preveza (Apollo)
Pristina
Pula (Ving)
Reykjavik (Iceland Express)
Rhodos (Fritidsresor)
Riga (Air Baltic)
Rom (City Airlines)
Sal (Fritidsresor)
Salzburg (STS)
Samos (Apollo)
Santorini (Apollo)
Sarajevo (B&H Airlines)
Sharjah (Solresor)
Sharm el Sheikh (Fritidsresor)
Skiathos (Apollo)
Split (Apollo)
Stavanger (City Airlines)
Stockholm (Arlanda: Norwegian, SAS / Bromma: Malmö Aviation)
Sulaymaniyah (Alnaser, Tor Air, Viking Airlines)
Sundsvall (City Airline)
Tallinn (City Airline)
Teheran  (Iran Air)
Teneriffa (Ving)
Thessaloniki (Apollo)
Tivat (Apollo)
Umeå (City Airline)
Varna (Charter)
Visby (City Airline)
Wien/Vienna (Austrian Airlines)
Zakynthos (Apollo)
Zürich (City Airlines)

 

Från Göteborg City Airport

Alghero (Ryanair)
Alicante (Ryanair)
Barcelona (Ryanair)
Belgrad (Wizz Air)
Bryssel (Ryanair)
Budapest (Wizz Air)
Düsseldorf (Ryanair)
Edinburgh (Ryanair)
Frankfurt (Ryanair)
Gdansk (Wizz Air)
Kaunas (Ryanair)
Klagenfurt (Ryanair)
London (Stansted: Ryanair)
Malaga (Ryanair)
Marseille (Ryanair)
Milano (Ryanair)
Paris (Ryanair)
Pisa (Ryanair)
Rom (Ryanair)
Trapani (Ryanair)
Warszawa (Wizz Air)
Visby (Gotlandsflyg)

Du kan även ladda ner sammanställningen i PDF-format.

Det man kan konstatera är om vill man ut i stora vida världen – utanför Europa – så finns det inte mycket om något att välja på. Då får man tyvärr ta till ett extra hopp på något av flygbolagens större hubbar:

Air France – Paris-Charles de Gaulle Airport
British Airlines – London Heatrow Airport (LHR)
Finnair – Helsinki-Vantaa Airport (HEL)
KLM – Amsterdam-Schiphol International Airport (AMS)
Lufthansa – Frankfurt International Airport (FRA), Munich Franz Josef Strauss Airport (MUC) och Düsseldorf International Airport (DUS)
SAS – Copenhagen Airport (CPH)

Observera! Några av charterdestinationerna trafikeras enbart under delar av året. Kontakta respektive charterbolag när respektive destination är aktuell. Ryanair har även flaggat för att man kommer lägga ner sina två rutter till Frankfurt och Düsseldorf till sommaren 2011.

Under juni kommer Norwegian att börja flyga till Malaga, Palma, Pristina, Chania och Nice. Under augusti kommer man även att börja flyga till Barcelona och Rom.

Jag lämnar inga som helst garantier om att listan varken är fullständig eller korrekt.

Källor: Swedavia, Göteborg City Airport, Wikipedia, Flygnyheter

SIA glass goes premium

söndag, april 3rd, 2011

Till min stora glädje upptäckte jag att det hade dykt upp en ny spelare i frysdisken – Berte Glass. Vid en noggrannare titt så ser man att det i själva verket är SIA glass som ligger bakom. Med nya Berte glass ger man sig in i segmentet “superpremium” och får fightas mot giganterna Ben&Jerry och Häagen-Dazs. Har en liten spelare från Slöinge någonting att hämta i glassarnas Champions Leauge?

SIA glass har länge legat mig varmt om hjärtat när det kommer till glass. Främst för att de kommer från Slöinge, som ligger nära vårt sommarställe. Landskapsbilden i headern är förresten tagen bara nån kilometer från just Slöinge. Så när jag får får upp ögonen på att de försöker ge sin in i kampen om Ben&Jerry-köparna så blir man naturligtvis nyfiken. Något förvånande så väljer man inte med att skylta sitt egna namn utan lanserar det under ett helt nytt namn Berte glass. Där Berte gård står i centrum. Ett märkligt val av namn kan man tycka. Inte ens jag som varit i trakterna en hel del under min ungdom känner till Berte speciellt väl, Berte kvarn är väl det som jag hört talas om. Frågan är hur ett helt nytt namn tas emot i övriga Sverige. Helt klart så vill man slå vakt om familjetraditioner, småskalighet och lokala råvaror. Med mjölk från den egna gården, ägg från granngården Lilla Stensjö, hallänsk grädde och svenskt socker så har man kommit en bra bit på den vägen.

Produktutvecklingen av dessa fem glassar inbillar jag mig har gått till genom att Helena Stenström (SIA glass produktutvecklare) suttit på ett café och jobbat en dag och det är utifrån den miljön som smakinspirationerna kommit och mynnat ut i smaker som äppelpaj och kladdkaka. Samtidigt som förpackningslayoten uppkom genom att dottern suttit vid bordet bredvid och klistrat fast bilder på en B&J-bytta som hon klippt ut från familjealbumet. Just den runda förpackningen i papp verkar vara ett inträdeskrav för att få kvala in i den här glass-serien. Alla tillverkare i segmentet har den. Värst i klassen är nog ändå italienska La via Lattea som gör sin i plåt. Om layouten hos La via Lattea andas sober lyx så ser förpackningarna för Berte glass barnsliga och amatörmässiga ut. Men jag tycker nog ändå att det fungerar. Budskapet familjärt och lokalt tycker jag man lyckats föra fram.

 

Blåbärs Cheesecake

Fyllig cheesecakegräddglass med blåbärssylt, mjuka cheesecakebitar och grovt krossade digestivekex.

Detta är den mjäkigaste smaken i Berte-familjen. Den smakar knappt blåbär och inte mycket till cheesecake är det heller. Digestivekex är inte heller någon favorit så där har den inga pluspoäng att hämta. Denna glassen hade mått bra av att man öst på och tagit i med smakerna lite mer. Nu är den lite feg och intetsägande. Synd för jag hade stora förhoppningar på denna glass. Blåbärsglass kan bli riktigt bra. Vill minnas att Diplom IS hade en riktigt fin blåbärsglass i sitt Dream-sortiment för något år sedan.

Betyg:

 

Knäck Bräck

Fyllig kolagräddglass med hackade och rostade hasselnötter. Ljus kolasås och bitar av chokladdoppad knäck.

Inget nytt under solen direkt. Liknade smak har man stött på förr. Faktum är att smakmässigt så är den väldigt lik GB’s Texas Pecan. Knäck-smaken var en trevlig bonus, men hade inte en så stor påverkan att jag faller för glassen. Med GB’s 750ml så är den förmodligen även billigare. Då kan man lika gärna ta en sån istället. Är det knäck-smaken man vill åt så har SIA Glass själva sedan länge haft en egen knäck-glass.

Betyg:

 

Äppelpaj

Fyllig vanilj- och äppelgräddglass med äppelkanelsylt, mjuka äppelbitar och gräddade pajsmulor.

Nu börjar vi snacka premium-glass! Att kombinera äppelpaj med glass. Så enkelt men genialt. Ofta är det ju så att det enkla är det som fungerar bäst. Inga krusiduller. Jag måste säga att jag inte hade några större förväntningar på den här glassen på förhand. Visst jag tycker mycket om äppelpaj, men att det skulle fungera så här bra i en glass hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Äppelbitar som är härligt stora och crunch-iga. Precis som en glass ska vara i den här klassen.

Detta är en perfekt glass att ställa fram när du har bjudit hem några vänner på middag. Den kommer du inte behöva skämmas över. Ett säkert kort som garanterat kommer gå hem hos gästerna.

Betyg:

 

Kladdkaka

Fyllig chokladgräddglass med sega kladdkakebitar, mörk kolasås och kanderade pecannötter.

Här har vi lite av en dark horse. Kladdkaka i en glass, vilket nyskapande koncept! Tänker jag. Å andra sidan är kopplingen till brownies inte speciellt långt och glass med brownies i olika varianter finns det gått om. Men att dra den paralellen vore ett misstag. Detta är så långt ifrån den brödiga och torra brownien man kan komma. Tänk istället att man tryckt ner en snickers i glassen. Mycket chokladsmak och en masssa härlig kolasås toppat med pecannötter. Detta är en utmanare som med lätthet skulle kunna matcha Ben & Jerry’s glass. Denna glass är en av favoriterna i detta glasstest. Perfekt glass när man vill krypa upp i soffan och tröstäta efter att ens förhållande gått i stöpet.

Betyg:

 

Skidtur

Fyllig chokladgräddglass med rostad mandel, gyllengula russin och bitar av mjölkchoklad.

“Skidtur” mycket märkligt namn på en glass. Det kanske är en säsongsmak tänkte jag först. Men det finns ingenting som tyder på det. Vem äter glass på vintern? Vi som är hard core glassätare och som äter glass i mängder året runt är nog lätträknade, och hur kul är det att plocka fram en glass som heter skidtur på midsommarafton? Finns ingen logik någonstans. Kan det vara så att de är lite konstiga där nere i Slöinge trots allt, har de snöat in i sin egen glasstillverkning helt och hållet och missat hur världen utanför konsumerar glass?

Det första man konstaterar är att detta är ännu en chokladglass. Det förvånar mig lite, själv är jag visserligen ett start fan av just chokladglass, men jag har för mig att jag läst i en undersökning en gång att chokladglassen inte var så populär som man skulle kunna tro. Det andra jag ser är att den innehåller russin. Russin är jag inte så mycket för alls faktiskt. Färgen är väldigt ljus för att vara choklad. Det är snarare ljus mjölkchoklad. Bitarna av mjölkchoklad för tankarna till Stracciatella-glass. En sort som SIA glass för övrigt också också har i sitt sortiment.

Smakmässigt så är detta ännu en glass som inte sticker ut speciellt mycket, om man bortser från russin. Det får man säga att det sticket ut, fast för min del på ett riktigt dåligt sätt. Det första russinet jag stötte på fick mig att sluta äta mer av den här glassen. Denna glass hamnar längst ner på min lista. Det är ingen glass som jag kommer köpa igen.

Betyg:

 

Nästa gång får jag se till att smaka en annan nyhet från SIA glass istället, hallon saltlakrits. Den tror jag mycket på.

Två andra bloggar som provat på dessa glassar är Gott och kort och Tre tjejer i köket.