Sök

Foto dravel

Annons

Var på Clas Ohlson idag och köpte mig en minneskortsläsare för Compact Flash minnet som jag använder till min kamera. Till min stora glädje så funkar den klockrent när jag testade den, den krävde inga extra drivrutiner eller någonting.

Nu kommer jag enkelt kunna ladda upp bilder från tex. ett internetcafé. Men det var tur att jag provade att ”övnings” ladda upp bilder. För det visade sig nämligen att mitt vanliga verktyg klarade inte av att skala ner bilden till lämplig storlek. Bilderna från min kamera blir nämligen väldigt stora, nämligen 3888x2592pixlar och runt 3.5Mb. Hade ju varit riktigt retligt om jag hade upptäckt det först när jag var i utlandet.

Men nu har jag hittat ett annat verktyg som klarar av även så stora bilder. Dock så kommer det säkert inte bli roligt att ladda upp 3.5Mb stora filer på (förmodligen) en jättelångsam uppkoppling. Allra helst så vill jag naturligtvis skala om dem på datorn lokalt först innan jag laddar upp dem, men om det inte finns något program installerat så har jag förberett för det. Tänkte även försöka lägga in något bildredigeringsprogram på mitt USB-minne.

Då har jag både hängslen och livrem. Det enda som jag igentligen inte kan göra nu utan extra program är att rotera bilder, men dels så ska det finnas inbyggt i nästan alla Windows operativ. Men skulle det krisa sig så vet jag om några andra alternativ som jag kan ta till.

Så om allt går vägen så kommer det dyka upp ett antal bilder från resan i kolumnen till höger.

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annons