Search

Dax för en ordentlig uppryckning av den här bloggen!

Annons

Med 78 inlägg totalt sedan 2005 och ett snitt på 13 inlägg per år kan man lätt säga att jag gett bloggtorkan ett ansikte. Om jag ska försöka ge mig på en förklaring så skulle jag säga att jag saknat en inriktning på bloggen. Min inställning är att jag inte velat ha en allmänblogg utan att den helst ska ha en inriktning, så därför har det inte blivit då mycket bloggande. Men nu kommer det förmodligen bli ännu en allmänblogg trots allt. Detta för att jag inte har någon speciell passion jag jag känner att jag helhjärtat vill blogga om, de det kommer bli lite vad som faller mig in.

Med 78 inlägg totalt sedan 2005 och ett snitt på 13 inlägg per år kan man lätt säga att jag gett bloggtorkan ett ansikte.

Att blogga är så 2006!

Varför bestämmer jag mig då för att blogga 2010 när de flesta andra redan har tröttnat för flera år sedan? Den främsta anledningen heter SSWC som jag anmält mig till i år. Att komma dit utan att ha en blogg är ju lite pinsamt. Dessutom så är jag mitt i min semester just nu så nu har jag tid över för bloggandet.

En annan anledning är att jag tänkt använda den som ett experiment. Ett test för att se hur mycket trafik som man kan få till bloggen. Att grotta ner sig  i besöksgrafer är alltid intressant.Jag kommer även använda den för att testa diverse plugins.

Finslipad webbdesign

Man kan säga att jag satt form före innehåll i den här bloggen. Bloggen snurrar som de flesta andra bloggar på en WordPress-installation. Temat har jag gjort själv, och det har gått igenom ett antal faser. Den senaste trenden som många andra bloggar också börjat gå åt är att den blivit bredare och bredare. Jag vill inte ha en blogg med enbart text utan jag vill ha en blogg där bilderna kan tala. Nu tycker jag att jag har lyckats hitta en bra avvägning mellan text och bild. Bilderna kan gå vara uppåt 670pixlar i bredd, men samtidigt gör jag inte avkall på texten som fortfarande håller sig inom en smalare och mer lättläst spalt.

Labbande med WordPress

Nu har jag gått upp till den senare versionen 3.0 av WordPress. Andra grejer som jag experimenterat med är ”älska”-knappen som finns för varje artikel. Men att få till den tog åtskilliga timmar. Ser ur att vara en enkel grej att fixa, men jag fick gå igenom åtskilliga rating-plugins innan jag hittade en som tillät sig modifieras så som jag ville. Till slut blev det ett plugin som heter I like this.

Inspirationen kommer från Stockholm Street Style och deras ”love it” knapp. Överhuvudtaget så är hela Feber-nätverket en förebild för mig när det kommer till webdesign. Tycket att de har lyckats väl med den.

Välkommen till bloggen

Så, välkommen till denna nygamla blogg. Jag hoppas att du kommer hitta någon som du tycker är intressant. Prenumerera gärna på mitt RSS-flöde.

Annons

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annons