Sök

UPPDATERAD: Resruttsalternativ

Annons

Asien karta

Alt 1 (röd)
Shanghai – Ho Chi Minh City (06h10m)
Ho Chi Minh City – Kuala Lumpur (01h55m)
Diff: 0
Tid: 08h05m
Tidsdiff: 0

Detta var mitt ursprungliga alternativ. Den stora nackdelen med detta alternativ är att man kommer och lämnar Vietnam från Ho Chi Minh City. Eftersom jag förmodligen ändå kommer vilja åka runt i landet så måste jag ta mig tillbaka till samma stad igen, med de andra alternativen så kan jag lämna från en annan del av landet.

Alt 2 (blå)
Shanghai – Ho Chi Minh City (06h10m)
Hanoi – Kuala Lumpur (03h25m)
Diff: -1255kr (+150kr)
Tid: 09h35m
Tidsdiff: +1h30m

Efter att jag började undersöka fler flighter som man kan ta så dök detta alternativ upp. Detta alternativet bygger igentligen på att man kan flyga löjligt billigt med Air Asia från Hanoi, Vi snackar runt 500 spänn för en biljett mellan Hanoi-Kuala Lumpur. Air Asia är ett lågprisbolag som kan jämföras med Ryan Air här i Europa. Flyger jag med Air Asia så blir detta alternativ 1255kr billigare, skulle jag istället välja ett annat flygbolag från Hanoi så blir det istället 150kr dyrare.

Alt 3 (grön)

Shanghai – Hanoi (07h10m)
Ho Chi Minh City – Kuala Lumpur (01h55m)
Diff: -1021kr
Tid: 09h05m
Tidsdiff: +1hLiknande alternativ 2, fast omvänt. Det som lockar med detta alternativet är att man först kommer till Hanoi vilket är en liten mindre stad. Kan ju vara skönt att mjukstarta Vietnam med en liten mindre stad och inte åka till kaotiska Ho Chi Minh City direkt.

Alt 4 (lila)
25feb Shanghai – Kuala Lumpur (07h45m)
Diff: +147kr
Tid: 07h45m
Tidsdiff: -20m

I detta alternativ så hoppar jag över Vietnam helt och hållet och åker direkt till Malaysia. I pris så blir det inte så mycket billigare. Däremot så kan det vara intressant om det blir för jäktigt med de andra alternativen. På detta sätter så skulle jag kunna stanna längre i Malaysia. Jag måste undersöka Malaysia närmare, och se vad landet har att erbjuda. Jag vet att det finns mycket att de i form av djungler i Borneo, men det är inte riktigt vad jag är ute efter.

Sandstränder är mer vad jag vill ha, inte befinna sig i en djungel med en massa kryp.

Uppdatering: Alternativet som jag kommer välja är Alt 3 (grön)!

Annons

Dela inlägget:

Prenumerera
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annons