Archive for juli, 2010

iPhone 4 köer i Göteborg

torsdag, juli 29th, 2010

Gick en sväng och kollade in kö-statusen inför lanseringen av iPhone 4 här i Göteborg. Som släpps inatt kl 00:01.
I Göteborg är det två ställen man kan köa ikväll. Telia vid Kungsportsplatsen samt hos Telenor i Nordstan. I morgon bitti kl 06:00 man man även köpa den hos 3 i Nordstan.

Den släpps även på respektive operatörs webbplats nu vid midnatt. Det ska bli intressant att se vilka, om någon, kommer stå pall för trycket.

Tält byggt av ponchos.

Flera som hade sina MacBooks med sig.

Uppdatering 30/7 kl. 00:02

Telia.se dog precis. Telenor.se, Tre.se, Tele2.se samt Comviq.se står däremot pall bra. Uppdatering även om 3:s server stod pall utåt så failade den enligt uppdift senare i beställningsprocessen och gav en runtime error, illa. Vilket fick till följd att många blev sittandes i telefonkö istället.

Uppdatering 31/7 kl. 02:38

Läser några rapporter här och var om att iPhone 4 skulle vara slutsåld, har inte fått någon bekräftelse på detta.

Måste gräva vidare i detta. Det skulle ju inte hända enligt Telia.

“Patrik Granström, försäljningschef för den svenska marknaden, är på plats och lovar att telefonerna inte kommer att ta slut, i alla fall inte de närmsta dagarna.” – Citat från GP.

Speciellt 32-giggaren verkar det vara brist på. Inte så oväntat iof. Har för mig att det var likadant när 3G släpptes. Ångrar lite att jag snålade och valde 16GB, de där extra gigabyten skulle säkert komma till användning. Speciellt nu när man kan filma i 720p. iPhone-bloggen Omiphone har lagt ut några filmer på Bambuser som är filmade med den nya telefonen. Tycker fortfarande att kvalitén på Bambuser är under all kritik. Vad hjälper det att man har en superkamera när de komprimerar sönder filmerna.

Tele2.

Tomt i lagret hos Telenor.

Slutsålt hos Comviq.

Denna post kommer uppdateras fortlöpande.

Så här får du ett gratis fodral till din iPhone 4

torsdag, juli 29th, 2010


Apple har gjort en app som som heter iPhone 4 Case Program. Med den appen kan du gratis beställa ett fodral till din iPhone 4. Det som finns att välja mellan är antingen Apples egna bumper eller ett av sju fodral från tredjepartstillverkare.

Apple iPhone 4 Bumper

Incase Snap Case

 • Finns i två varianter, en klar och en “smoke”.

Belkin Shield Micra

 • Klar baksida.
 • För sig sig vill ha ett “osynligt” fodral.

Griffin Motif

 • Diamantformad baksida.
 • Tillverkad av TPU (Thermoplastic polyurethanes).
 • Produktsida.

Griffin Reveal Etch

 • Gummi på sidorna, polykarbonat på baksidan.
 • Tunn, gör endast din iPhone 1.6mm tjockare.
 • Du kommer år alla knappar och portar.

Speck Fitted Case

 • Tyg på baksidan.
 • Består av två delar.

Speck PixelSkin HD

 • Svart gummi
 • “HD” upplösning, 18 DPI rutor på baksidan.
 • 56 gram.

Appen finns nu tillgänglig för nedladdning i svenska AppStore.

Observera att erbjudandet endast gäller 30 dagar efter att du köpt din iPhone, så ladda ner appen och beställ redan idag.

Gör backup på dina WordPress widgets!

tisdag, juli 27th, 2010

Vill tipsa om att du bör omedelbart bör göra backup på dina WordPress widgets!

Speciellt om du är en sån som jag som mer eller mindre knarkar widgets. Totalt har jag 19 widgets fördelade på nio stycken sidebars.

Skulle dina widgets av någon anledning försvinna så kan du inte återställa dem på ett enkelt sätt.

Widgets är ett väldigt smidigt sätt att förändra och flytta runt innehållet i din blogg. Det kan vara att du vill ha in ett tagg-moln, en sökruta eller vad som helst.

Om du är lika naiv som mig och tror att om man bara gör en backup av databasen så följer dessa inställningar med – då får du tänka om!

Ja, de kommer med i en backup av databasen, dock så är de i ett sådant format att de inte lätt låter sig återställas.

De ligger i tabellen “wp_options“, fältet “option_name“. Där inne kan du hitta dem om du filtrerar ut innehållet med %widget%. Inte helt trivialt alltså. Dessutom är det mer eller mindre omöjligt att försöka luska ut vilken ordning de fanns i.

Jag råder dig därför att skriva ner innehållet samt alla dina widgetinställningar i en textfil, denna textfil låter du följa med i ditt backupschema. Speciellt innehållet i dina PHP Code widgets bör du skriva upp, de som finns inbyggda i WordPress är enklare att återställa. Gör även en skärmdump på din widget-sida i kontrollpanelen. Så du kan lägga tillbaka dem i sin ursprungliga ordning.

Detta tar dig en halvtimme att göra, men kommer spara in flera timmars jobb längre fram om det skulle bli problem med din WordPress.

Har dina widgets totalt spårat ut totalt kan du installera en plugin som heter Widgets reset. Observera att den gör endast en reset tillbaka till defaultinställningar, den återskapar inte widgets som du lagt till själv.

Flipboard – Killer app för din iPad

torsdag, juli 22nd, 2010

Ipad är helt klart en cool pryl, hade jag inte redan haft en MacBook så hade jag kanske övervägt att köpa en. Men än så längre har jag inte sett något direkt behov av den. Flipboard är dock en app för iPad som skulle kunna få mig på andra tankar.

Titta på filmen nedan så får du en uppfattning om hur den fungerar.

För mig som gillar tidningsmagasin är detta perfekt. Man får sitt sociala nätverk i en snygg magasinsliknande layout. De lanserade sin app för bara någon dag sedan och är fortfarande i ett tidigt skede. Än så länge har de stöd för Facebook och Twitter.

Efter att Scobelizer gjorde en videointervju med en av grundarna så har de blivit “slashdottade” och blivit tvunga att införa ett invite-system i en uppdaterad version 1.0.1 som ännu inte har godkänts av Apple.

RSS och integration med Google Reader finns inte ännu, men är något som jag tror de jobbar på. De funderar även på att utveckla motsvarande för iPhone. Men då dess skärm är betydligt mindre så gör sig den nog ändå bäst på en iPad.

Appen är gratis och finns att tanka ner från App Store.

Dax för en ordentlig uppryckning av den här bloggen!

söndag, juli 18th, 2010

Med 78 inlägg totalt sedan 2005 och ett snitt på 13 inlägg per år kan man lätt säga att jag gett bloggtorkan ett ansikte. Om jag ska försöka ge mig på en förklaring så skulle jag säga att jag saknat en inriktning på bloggen. Min inställning är att jag inte velat ha en allmänblogg utan att den helst ska ha en inriktning, så därför har det inte blivit då mycket bloggande. Men nu kommer det förmodligen bli ännu en allmänblogg trots allt. Detta för att jag inte har någon speciell passion jag jag känner att jag helhjärtat vill blogga om, de det kommer bli lite vad som faller mig in.

Med 78 inlägg totalt sedan 2005 och ett snitt på 13 inlägg per år kan man lätt säga att jag gett bloggtorkan ett ansikte.

Att blogga är så 2006!

Varför bestämmer jag mig då för att blogga 2010 när de flesta andra redan har tröttnat för flera år sedan? Den främsta anledningen heter SSWC som jag anmält mig till i år. Att komma dit utan att ha en blogg är ju lite pinsamt. Dessutom så är jag mitt i min semester just nu så nu har jag tid över för bloggandet.

En annan anledning är att jag tänkt använda den som ett experiment. Ett test för att se hur mycket trafik som man kan få till bloggen. Att grotta ner sig  i besöksgrafer är alltid intressant.Jag kommer även använda den för att testa diverse plugins.

Finslipad webbdesign

Man kan säga att jag satt form före innehåll i den här bloggen. Bloggen snurrar som de flesta andra bloggar på en WordPress-installation. Temat har jag gjort själv, och det har gått igenom ett antal faser. Den senaste trenden som många andra bloggar också börjat gå åt är att den blivit bredare och bredare. Jag vill inte ha en blogg med enbart text utan jag vill ha en blogg där bilderna kan tala. Nu tycker jag att jag har lyckats hitta en bra avvägning mellan text och bild. Bilderna kan gå vara uppåt 670pixlar i bredd, men samtidigt gör jag inte avkall på texten som fortfarande håller sig inom en smalare och mer lättläst spalt.

Labbande med WordPress

Nu har jag gått upp till den senare versionen 3.0 av WordPress. Andra grejer som jag experimenterat med är “älska”-knappen som finns för varje artikel. Men att få till den tog åtskilliga timmar. Ser ur att vara en enkel grej att fixa, men jag fick gå igenom åtskilliga rating-plugins innan jag hittade en som tillät sig modifieras så som jag ville. Till slut blev det ett plugin som heter I like this.

Inspirationen kommer från Stockholm Street Style och deras “love it” knapp. Överhuvudtaget så är hela Feber-nätverket en förebild för mig när det kommer till webdesign. Tycket att de har lyckats väl med den.

Välkommen till bloggen

Så, välkommen till denna nygamla blogg. Jag hoppas att du kommer hitta någon som du tycker är intressant. Prenumerera gärna på mitt RSS-flöde.