Archive for januari, 2008

Test från mobil

söndag, januari 27th, 2008

Testar att blogga från motorolan

Test av mobilbloggning

söndag, januari 27th, 2008

max2.jpg

Testar att blogga från mobilen, här med en bild på kusinbarnet Max som chillar i sin stol.

Blogga mobilt!

torsdag, januari 17th, 2008

Testar om det funkar att blogga mobilt, skulle vara v�ldigt praktiskt
om detta nu fungerar. Speciellt n�r jag �r ute och reser.

Update: Det funkar juh! Dock så verkar inte åäö vilja hänga med :( Lite trist, ska se om det går att lösa.

Startskottet för Asien 2008!

måndag, januari 14th, 2008

Vacation ApprovedJapp då fick man då sin ledighetsansöken godkänd! Vilket betyder att jag kan sparka igång mitt reseprojekt på riktigt allvar.

Resan kommer sträcka sig över 33 dagar och gå runt omkring Asien. Det kommer att bli en intensiv resa, kanske är jag lite väl överoptimistisk tidsmässigt, men jag vill se så mycket som möjligt på den tid som jag har till mitt förfogande. För närvarande ser resplanen ut som följer:

Kina (Shanghai)

Efter att ha läst en intressant artikel om Singapore i tidningen När&Fjärran var min första tanke att åka hit först, ta in på ett lyxigt hotell och – som i artikeln – prova på ett spa. “Unna dig ett lyxhotell till budgetpris, en uppfriskande spabehandling och ät gott”. Det är möjligt att motsvarande hotell är billigare än i Europa. Men med asiatiska mått så blir det minsann inte så billigt. För tre nätter så blir hotellet (lyx) ungefär dubbelt så dyrt som i Shanghai, dessutom så är flygbiljetten upp till 2000 kr dyrare till Singapore än till Shanghai. Så när man kan åka längre, komma till en betydligt mer spännande stad så är valet inte så svårt. Det finns egentligen bara tre nackdelar med att åka dit.

1. Man behöver visum. Liten grej i sammanhanget och lätt att fixa.

2. Då jag tänker åka (februari) så är det vinter och temperaturen ligger bara på några få plusgrader. Detta skapar problem eftersom jag då måste packa med mig betydligt mer kläder. Har inte riktigt bestämt mig hur jag ska lösa detta än.

3. Man kan inte räkna med att de kan någon engelska, speciellt inte taxichaufförerna. Detta kan ju i och för sig göra det hela mer exotiskt och spännande. Men nog skulle det vara skönt att kunna göra sig förstådd. Eventuellt kanske jag kommer välja ett hotell som inte ligger super-centralt, vilket betyder att jag kommer få behöva åka en hel del taxi.

Vietnam

Vet inte riktigt varför jag villa resa hit, men det ärnågot visst som lockar. Man vill gärna se hur de lever. Kan tänka mig att det blir stora kontraster från det man är van vid.

Malaysia (Kuala Lumpur)

Min andra storstadsweekend under resan. Som av en slump så kommer jag att kunna se två av världens fem högsta skyskrapor under min resa. Shanghai World Financial Center och Petronas Towers i Kuala Lumpur. Med lite tur så får jag ett hotellrum med utsikt över byggnaden. Riktigt kul eftersom jag tycker arkitektur är intressant.

Indien

Detta är landet jag som ser fram emot mest faktiskt, det har seglat upp som en underdog från ingenstans. Billigt, god mat och fina stränder i Goa är vad jag ser fram emot här.

Ordbajseribloggare

lördag, januari 12th, 2008

TextbloggareTre frågor ställer man sig då man stöter på dessa ordbajseribloggare som fullständigt spyr ur sig en massa text (exempel). Känns inte som att man utnyttjar Internet-mediet till fullo. Nej då blir jag mer imponerad av de bloggare som verkligen utnyttjar Internets fulla potential, ijustine är ett bra exempel. Men även de gamla hederliga modebloggarna börjar få upp ögonen för mediets möjligheter. Även om de inte lärt sig hantera sina mobilkameror än, eller de kanske bara är fulla när de filmar, vad vet jag.

Frågor man ställer sig är:

  1. Är det verkligen någon som orkar läsa all denna text?
  2. Om så är fallet, varför är de så inte lite schyssta mot sina läsare och dra upp textstorleken så det blir lättare att läsa.
  3. Man undrar hur de är IRL, om de är sådana där personer som bara tjôtar å tjôtar och inte går att få stopp på.

Köpenhamn – med kaffeögon

måndag, januari 7th, 2008

Baresso
Baresso

En kedja som finns på flera ställen i stan.

Förmodligen mitt livs dyraste Cappuccino, då jag i min förvirring råkade betala med euro istället. Den smakade dock riktigt bra och blev en perfekt start på en strapatsrik dag på jakt efter kaffebarer runt stan.

Mayers Deli
Meyers Deli

Kombinerad deli med café och take away. Kaffet som serverades kom från Estate Coffee.

Verdens Mindste Kaffebar
Verdens Mindste Kaffebar

Efter att ha gått längs nästan hela Gammel kungevej, en gata som f.ö. måste kvala in bland Köpenhamns längsta gator gav jag till slut upp i mitt försök att hitta denna omtalade kaffebar. Som sista försök gick jag på andra sidan gatan när jag vände för att gå tillbaka. Då – några få meter in på en tvärgata sken den upp i sin gröna prakt. Charmigt värre, och att det är världens minsta kan jag skriva under på. Man får typ gå in och backa ut.

Estate Coffee
Estate Coffee

Estate Coffe ligger precis i början av Gammel kungevej, det var den första kaffebaren jag stötte på. En take-away latte fick det bli. Alltid trevligt när man får en bit valrhrona choklad. De hade även Clover-kaffe för dem som är intresserade av det. Men vad är grejen med att ha en vägg med 22 olika syrups?

Robert’s Coffee
Robert’s Coffee

Pushade mycket för organsikt kaffe vill jag minnas. Hade en väldigt mysig källar-våning.