Archive for oktober, 2005

Madonna Hung up (radio edit) ute

lördag, oktober 15th, 2005

Tydligen har Madonnas nya singel Hung Up nu läckts ut på nätet. Några källor säger att den stulits från radiokanalen NRJ, andra att den kommer från onlinesiten FNAC. Hursomhelst så finns radioversionen nu att få tag på.

Abba-samplet från Gimme Gimme Gimme hörs tydligt och ligger i bakgrunden under nästan hela låten.

Så här kommer singeln att se ut, väldigt mycket disco, väldigt mycket 80-tal. Inte mig emot. Inte enligt många andra heller. Det kan ju inte vara någon slump att Shoutcast-stationen med näst flest lyssnare heter CLUB 977 The 80s Channel?

Hung up

Jag är inte helt såld på låten än, tror man får lyssna på den några gånger till. Men den är inte dålig, absolut inte. Med Abbasoundet dessutom så kan det ju bara inte gå fel.

Madonnalicious rapporterar att låten kommer spelas flitigt under helgen på radiostationer i USA.
Nästa vecka, om inte tidigare så borde den höras även över den svenska radioetern.

Intron till låten är riktigt skönt och är en bergsäker ingridiens till framtida remixar. Något att se fram emot.

Singeln kommer släppas på måndag. Lanseringen kommer ske i programmet TRL på MTV.

Albumet Confessions on a dancefloor släpps den 21 november.
Ska du bara köpa en CD i år, se till att det blir denna!

zCover – fodral till iPod nano

lördag, oktober 15th, 2005

zCover är ett av de första silikon-fodralen som gjorts till nanon.
De finns i ett flertal olika färger, det som jag testat heter ice clear.

zCover

Med följer inte ett utan två fodral, ett med snöre som man kan hänga runt halsen, ett utan.

zCover screen protector
Dessutom medföljer även ett skydd för displayen. Det består av en genomskinlig plastbit. Det sitter på plats och fungerar som ett utmärkt skydd.

zCover - Hold button
Hold-knappen är lite trixig att komma åt då det inte finns något hål. Istället har man gjort fodralet lite tunnare på ovansidan.
Det går även lite trögare att scrolla då scrollhjulet inte är lika känsligt.

Överlag så har jag mest positivt att säga. Priset är dock lite väl i överkant, 280 kr. Man kunde gott dragit ner till ett fodral istället för två och sänkt priset.

Eftersom det endast följer med ett skydd till displayen så kan man inte använda båda fodralen samtidigt. Det känns som man bara kommer använda fodralet med fäste för halsband. Det går snabbare att ta bort halssnöret än att byta till det andra fodralet.

Benämningen “clear” lever det upp till. Har man graverat in någon text på baksidan på sin nano så syns den igenom fodralet.

zCover lanyard

Fodralet man kan hänga runt halsen har en skåra på baksidan som gör att man kan trä av nederdelen så man kommer åt dock-kontakten utan att ta av fodralet, smidigt.

+ Sitter bra och gett ett bra skydd.
+ Två fodral som söljer med
+ Bra skydd för displayen.

– Dyrt
– Halssnöret är billigt gjort, kan dock enkelt bytas mot annat.
– Svårt att komma åt hold-knappen.

Betyg: stark.nu: Betyg 4

Details dötrist – Vitala Vitals avdankad?

fredag, oktober 14th, 2005

Details

Köpte det amerikanska magasinet Details idag.

Kan direkt säga att det som fällde avgörandet att jag valde just Details var att tidningen är rejält tjock (324 sidor) för en relativt billig peng 65 pix.

DETAILS is the men’s magazine that introduces the styles, sets the trends and breaks the stories that keep you ahead of the crowd. Plus, you get the latest in fashion, music, movies, celebrities and sex

Den beskrivningen kan jag inte skriva under på. Blev väldigt besviken när jag började läsa den. Fann inte mycket intressant alls. Det märks att målgruppen är lite äldre män, en helt annan target än Slitz, FHM och dyl. Av det som inte är reklam hittar man långa artiklar med mycket text. Artiklar som man inte får upp ögonen på och text man inte är sugen på att läsa igenom. Artiklen om amerikanska soldater i Irak verkar vara obligatorisk i alla amerikanska livsstilsmagasin och finns även i denna.

Letar man efter intressanta artiklar om mode så hittar man inte mycket. Då får man hålla tillgodo med reklamsidorna.

Men besvikelsen var stor när jag började läsa i den.
Fann inte mycket intressant alls.

Tänkte tipsa om Vitals från samma publicist Fairchild. Men det verkar som att den tidningen har upphört. Mycket märkligt. tveksam om den ens fick fira sin ettårsdag. Själv tyckte jag det var en av de bättre tidningarna faktiskt.

Uppdatering: Det måste ha varit ett extra tjockt specialnummer. De nya numren är inte på långa vägar lika tjocka. Måste nog ändra mig lite. Även om Details kan sakna en hel del så är det trots allt en av de bättre magasinen för män som finns. Då talar jag om kategorin seriösa tidningar, inte kategorin Slitz, Moore och FHM. En annan tidning som faktiskt är riktigt bra är FHM Collections, som nästan uteslutande handlar om mode. Dock så kommer den bara ut några få gånger per år.

Götheborg blottar min okunskap

söndag, oktober 2nd, 2005

Jag trodde att jag hade koll på vad som händer. Men uppenbarligen har jag helt fel fokus. Genom Text-tv och diverse RSS-flöden har jag stenkoll på vad som händer i världen. Redan några minuter efter att de senaste bomberna detonerade på Bali hade jag tillgång till information om händelsen.

Men vad som händer runt knuten har jag uppenbarligen ingen som helst koll på.

Som att ostindiefararen Götheborg idag började sin seglats mot Kina. Nu fick jag visserligen reda på det runt 14-tiden – av en slump. Men då var jag upptagen med annat.

Annars hade jag görna vatir ute och tittat på det. Tagit några bilder och lagt upp i min fotoblogg.
Ska man verkligen behöva skaffa sig en prenumeration på GP för att få veta vad som händer i den här stan?